Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Feltett kérdéseidre elmondom: Minden nyár elején előjön a lábdagadás. Nyiroködémára tippelek.. Tüneteim kb két hónapja állnak fenn. Főleg a lábam dagad, néha reggelre az arcom is. Diagnózis nincs, mert nem voltam vele még orvosnál. Tudom, hogy a stresszes életmódtól van és a kevés folyadék bevitel miatt. Semmilyen gyógyszert nem fogyasztok, 59 éves vagyok, van súlyfeleslegem. Köszönöm, hogy elolvastál: Ilona

2017-07-26
Somogyi Rita válasza:

Kedves Ilona!

Mivel a nyiroködémának különböző szakaszai, stádiumai vannak, különböző kiváltó okkal (a kiváltó okot is mindig kezelni kell), a diagnózis felállítása és annak kezelése szakorvost igényel, ezért a kivizsgálásokkal nem érdemes várni.

Találgatni is pont ennyire veszélyes, hiszen csak pontos diagnózis után szabhatjuk egyénre az életmódi változtatásokat, és csak ezt követően rendelhetünk mindehhez célzott étrend-kiegészítőket.

Nyilván abban igazad van, hogy a stressz és az alacsony folyadékbevitel nem segít, sőt idővel még ronthat is az állapoton, de meg kell jegyeznem, hogy az Erbaven® ivótasakok összetevői  sem nyújthatnak kellő támaszt, ha nem iszunk mellette.

És bizony mire a nyiroködéma kialakul (ha egyáltalán erről van szó), abban van pár év, így a visszafordulási idő is ezzel lesz egyenesen arányos. A változáshoz természetesen Neked is tenned kell, étrendeddel, életmódoddal, melyeket ezek a kiegészítők segítenek felgyorsítani, de még így is egy hosszú, legalább 120 napos, 4 hónapos kúrára kell berendezkedni, és a kúra feléig nem is biztos, hogy látod a változásokat.

Tisztelettel: Rudolf Rita