Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Fellángolt colitis ulcerosa-ra a papaya koncentrátumot, vagy a GoldOmega 3 kapszulát ajánlanád inkább? Vagy egyéb más termék esetleg? Nagyon köszönöm előre is a segítséged! Zsófia

2019-05-20
Somogyi Rita válasza:

Kedves Zsófia!

A fekélyes vastagbélgyulladás természetes kezelésében nagyon fontos megérteni, hogy az alapot a gyógyító étrend jelenti. Egyes ételek agresszív immunválaszt, valamint emésztőrendszeri gyulladást váltanak ki, és ezeket az ételeket fel kell ismerni és ki kell kizárni az étrendből. A problémás ételek közé tartoznak a tejtermékek, a fűszeres ételek és a finomított cukor.

A testmozgás szintén egy fontos tényező a fekélyes vastagbélgyulladás kezelésében, mivel a mozgás jótékony hatásai nagyon kiterjedtek. A mérsékelt intenzitású testmozgás csökkenti a stresszt, ami ennek a gyulladásos betegségnek alapvető oka. A testmozgás (főleg a jóga és az úszás) továbbá serkenti az emésztést, erősíti az immunrendszert és segíti a relaxációt.

Az életmódváltás mellett nem kell választanod az Omega3 zsírsavak és a Papaya koncentrátum közül, hiszen mindkettőnek meg van a maga fontos szerepe. Kutatások is alátámasztják, hogy az EPA és DHA zsírsavak hozzájárulnak a gyulladások legyőzéséhez, mert blokkolnak bizonyos leukotriéneknek nevezett kemikáliákat a szervezetben. A papaya enzimei, probiotikumjai módosítják a „nyálkahártyás” immunrendszer működését és sokkal inkább gyulladáscsökkentővé, kevésbé gyulladásgerjesztővé teszik azt. Elég erősek továbbá ahhoz, hogy úgy stimulálják a dendritikus sejteket, hogy azok kicsit kevésbé legyenek érzékenyek, és kevésbé legyenek reaktívak az adott baktériumokra, ez által csökken az a gyulladás, ami fekélyes vastagbélgyulladáshoz vezethetne. Kiszorítják a rossz baktériumokat, az élesztőgombákat és gombákat.

Ami hasznos még:

Adaptogén gyógynövények

A relaxáció a fekélyes vastagbélgyulladás leküzdésének létfontosságú eleme, mivel megnyugtatja a szervezetet és lehetővé teszi, hogy könnyebben eméssze meg az ételeket. A meditáció, a nyújtás, és a légző gyakorlatok nagyon sokat segíthetnek, de ennek kiegészítéseként mindig ajánlok egy adaptogén gyógynövényeket tartalmazó kivonatot is, ami Stress® Control névre hallgat, és melynek összetevői segítenek távol tartani a szervezetet az „üss vagy fuss” létmódtól.

Prebiotikumok (emészthetetlen rostok)

A prebiotikumok emészthetetlen szénhidrátok, amelyek táplálékul szolgálnak a probiotikumok vagyis a bélflórában élő hasznos bélbaktériumok számára. Az étrendhez adott prebiotikumok javíthatják a normál bélbaktériumok teljesítményét. A Cotifibra bélradír névre hallgató kiegészítőnk, folyékony formában nyújt, napi 7000mg prebiotikus rostanyagot, melyek támogatják a gyulladások csökkentését, növelik a tápanyag felszívódást, és hozzájárulnak még a hasi körtérfogat csökkentéséhez is.

Jó egészséget kívánok!

Somogyi Rita