Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Fehér liszt helyett szeretnék használni valami mást, mert diétázom és kiderült hogy gluténérzékeny (is) vagyok. A zabpehelylisztre vagy zablisztre gondoltam, bár nem tudom mi a különbség vagy van-e egyáltalán különbség a zabliszt meg a zabpehelyliszt között. Melyik a jobb? Üdv: Marietta

2016-06-06
Somogyi Rita válasza:

Kedves Marietta!

Helyes döntés, hiszen a zabpehelyliszt sokkal egészségesebb, mint a fehér liszt, könnyű vele bánni, remekül illeszkedik a diétás étrendbe és glutén érzékenyek is fogyaszthatják! A zabpehelyliszt azon lisztek közé tartozik, amely alacsony GI-index-szel rendelkezik, és amely tartalmaz minden élettani szempontból fontos alkotóelemet; fehérjéket, rostokat, természetes vitaminokat illetve ásványi anyagokat. Ennek a téged feltöltő természetes tápanyaggazdagságnak köszönhetően igazi, jókedvre derítő energiaforrást tisztelhetsz majd benne.

A zabpehelyliszt nem egyenértékű a zabpehellyel: a zabpehelyliszt ugyanis magasabb biológiai értékű, könnyebben és lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz, illetve különbözik a konyhai bánásmódja is. Kevesen tudják, hogy a zabpehelyliszt remekül használható kozmetikai célokra - ha igazi arctuningot akarsz, keverd össze egy kis mézzel, joghurttal, és friss uborkalével, kend fel a bőrödre, majd 20 perc után mosd le - elámulsz a hatástól, megígérem! 

Üdvözlettel;

Somogyi Rita