Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Február óta belekezdtem egy életmódprogramba, amelyben pyruvatot, kollagént és cla-t (zsírgégető) szedek, illetve étrend is van, amelyet azonban nem tudok teljes mértékben tartani, de összességében nem vagyok megelégedve az eredménnyel. És esélyes, hogy a bibi az emésztésemmel, esetleg enzimhiánnyal, vastagbél- vagy májproblémával van összefüggésben. Így eszembe jutott a régi jól bevált, ám felfüggesztett Puridren és Lipo+. 1 hete iszom mindkettőt az említett bogyók mellé, de még mindig nem az igazi. Arra gondoltam , rendelnék Cotifibrát, illetve Hapát is. Kérdésem: használhatom ezeket mind együtt, vagy ha nem (jó eséllyel azt érzem, nem), melyeket ajánlod, ha a problémám: folyamatos (durva mértékű) puffadás, kiálló hasfal, úszógumi, kb. 8-10 kg túlsúly - de mind a hasamon... Nagyon köszönöm!!!!!

2019-03-16
Somogyi Rita válasza:

Kedves Karola!

Nagyon fontos, hogy felderítsd a tüneteid mögött álló kiváltó okokat. Ezért arra kérlek, hogy keress fel egy gasztroenterológus szakorvost.  A durva puffadást okozhatja élelmiszerallergia is. A diagnózis azonban mindig orvos feladata.

Mivel a Puridren® és Lipo+ koncentrátum fogyasztása már egyszer bevált, valóban érdemes azt újra kezdeni. Ugyanakkor ezen kiegészítők mellett is az alapszabály: a szénhidrátok redukálása, a rostbevitel növelése, és a rendszeres testmozgás.

A Lipo+ koncentrátum fogyasztása mellett a Cotifibra bélradír kúrára nincs szükség, hiszen mindkét termék alapját prebiotikus rost adja. Ellenben a Hepaplus kúrát nyugodtan megkezdheted, hogy támogasd májad munkáját, és ezzel gyorsabban zsebelj be sikereket, hiszen a kiálló hasfal gyakran utal a máj méreganyaggal való telítettségére.

Az állandó puffadás összefüggésben állhat bélflórád egyensúlyával is. Ezért a kúrát kiegészítheted reggel éhgyomorra 1 ampulla Ferzym® bélflóra építővel is.

Sok sikert kívánok a kúrádhoz!
Üdvözlettel:
Somogyi Rita