Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Fájnak az ízületeim ,térdem Hyaluronsavat vagy kollagént ajánlottak. Melyiket vásároljak? Mi a kettő között a különbség. Köszönöm a válaszát F Géza

2016-11-28
Somogyi Rita válasza:

Kedves F Géza! Mi a különbség a hialuronsav és a kollagén között? Olyanok ők, mint 2 testvér, akik együtt vannak jelen a bőr és a porcsejtekben. Ha a porcsejt egy téglafal, akkor a kollagén malter a téglák között. A hialuronsav pedig az a hatóanyag, amely megóvja a maltert a kiszáradástól és a repedezéstől.

Egyszóval a kollagén és a hialuronsav olyanok, mint a kistestvérek, melyeket nagyon gyakran együtt is fogyasztanak a látványosabb eredmények érdekében.

A hialuronsav gyógyászati hatása a térd ízületi gyulladása esetén nem kétséges. Ma már az is lehetséges, hogy a hialuronsavat belsőleg fogyasztva olyan jó eredményeket érjünk el (ráadásul költséghatékonyabban és fájdalommentesen), mint amit a fájdalomcsillapító hatású hialuronsav ízületközi injekciókkal.

A Hialuronsavat belsőleg fogyasztva csökkenthető a térd ízületi gyulladásának tünetei és a működőképesség szempontjából is jelentős változást tapasztaltunk, viszont jelentős különbségek mutatkoznak, ha az életkort, a fizikai aktivitást, és az életmódi sajátosságokat is figyelembe vesszük. Például az 65 éven felüli páciensek esetén, a legelőrehaladottabb ízületi gyulladásnál (amikor az ízületek között már egyáltalán nincs ízületi folyadék) a hialuronsav önmagában sem tudott szignifikáns eredményt elérni.

Vagyis minél kiterjedtebb, előrehaladottabb egy tünet vagy betegség, annál több kiegészítőt kell kombinálunk, hogy sikereket érjünk el.  Egyszerűbben, ha csak az egyik térdünk fáj, akkor elég a hialuronsav, ha mindkettő, akkor érdemes azt kollagénnel is kiegészíteni. Ha több ízület is fáj, akkor szelént, C- és D-vitamint is alkalmazzunk kiegészítésként!

Kérem: A hialuronsav, a szelén  és a C + D-vitamin  tablettából reggeli után fogyasszon 1-1-1 tablettát. Fontos, hogy amikor hialuronsavat fogyasztunk akkor jelentősen meg kell emelni a folyadékbevitelt, ami 20 kilogrammonként 1 liter szénsavmentes vizet vagy gyógyteát jelent.

A kollagént  csak este lefekvés előtt kell bevenni, egyben a napi 25ml-t + 1db C + D-vitamin tablettát. A kúraidő 120 napos lesz, de ígérem úgy fogja magát érezni, mint akit kicseréltek!

A termékekről a terméknevekre kattinthat tovább!

Mit tehetünk még?

  • Mozogjunk! Számos betegség javítható, vagy akár vissza is fordítható, ha rendszeresen mozog az ember. Ilyen a porckopás is. A porcsejtek ugyanis diffuzióval táplálkoznak, ami a hígabbtól a töményebb felé való mozgást jelenti. Ezért a porcoknak a testmozgás egyben egy tápanyagfröccs is.

  • Az ízületek egészségét befolyásolja a tápanyagokban gazdag táplálkozás, ami lúgos alapanyagokat használ és kerüli a finomított, feldolgozott élelmiszereket. Váltsunk lúgos étrendre, fogyasszunk teljes értékű élelmiszereket, ismerkedjünk meg a kölessel, hajdinával, quinoával, barnarizzsel, együnk több zöldséget, használjunk hidegen sajtolt olajokat, és minimalizáljuk a finomított szénhidrátok mennyiségét.

  • Még a stressz is savasítja a testfolyadékok pH-értékit, így a mindennapi stressz levezetése is jelentősen javítja az egyén állapotát. A stresszes állapot savasságot idéz elő, ilyenkor a szervezet mobil ásványi anyagokat mozgósít az egyensúly érdekében. Ezeket az ásványokat el lehet vonni a hajas fejbőrből, az erek falából, az ízületektől… mindenkinek onnan, ahol genetikailag leggyengébb pontja található.

  • Ha étrend-kiegészítőket alkalmazunk, tartsuk be a kúraidőket, ami ez esetben 120 nap, és azokat csak kiegyensúlyozott vegyes táplálkozásunkhoz adagoljuk.

Rudolf Rita