Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Expressz diétával kapcsolatban szeretnék érdeklődni, hogy a leírásban az szerepel gyermekeknek nem javasolt. Az egyik kérdésem az lenne, hogy hány éves kortól javasolt az alkalmazása? A másik, hogy 2016. július végén lett vége a kemoterápiás kezelésemnek és szeptember közepén a sugárterápiának, a kezeléseket megelőzésként kaptam, áttétem nincs. A kezelések miatt a menstruációm is elmaradt és már nem is fog visszajönni, ebből adódóan egy jó pár kiló felszaladt és már előtte is volt túlsúlyom. Szeretnék fogyni és ezt a diétát megfelelőnek és kivitelezhetőnek tartom, ezért érdeklődnék, hogy számomra hasznos lehet-e, illetve egyáltalán alkalmazhatom-e? Válaszát megköszönve Bódiné Lada Lívia

2017-02-13
Somogyi Rita válasza:

Kedves Lívia!

Igen, az Expressz diéta programja 12 éves kor alatt valóban nem javasolt, de külön-külön az ételeket fogyaszthatják gyermekek, hiszen a zabkása nagyszerű reggeli, míg a smoothie-k finom csemegék a gyerkőcöknek is, tele tápanyaggal, glutén, illetve tartósítószer nélkül.

A program végrehajtása akkor sikeres, ha az egyén tudja, felfogja, érti, hogy teste ketózisba kerül, amitől az első 1-2 nap diszkomfort érzete is lehet. Ezért még 12-16 éves kor között is csak felügyelettel és indokolt esetben ajánljuk a komplett program végrehajtását.

Számodra már az Expressz Diéta ellenjavallatok nélküli, biztonságos és gyors fogyókúrás módszer lehet, ha már nem állsz gyógyszeres kezelés alatt. Ha igen, akkor az orvosoddal neked is egyeztetni kell a fogyasztásáról.

Ugyanakkor a Te esetedben lehetne más alternatívával is lehetne kezdeni, például egy életmódváltással egybekötött Gabonadiéta alkalmazásával, melyről a linkre kattintva bővebben tájékozódhatsz.

Ez egy 7 hetes lúgosító-fiatalító diéta, amely segítségével élő ételhez, gabonákhoz, friss csírákhoz, éltető enzimekhez, vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz jut a szervezeted, miközben csökkentjük a salakanyag terhelését. Amellett, hogy a súlyodból lefarag, sejtszinten is megerősít, energizál és ezernyi olyan előnnyel jár, amit valóban hálásan fogad a test és lélek egyaránt. Itt a program része 2 anyagcserét serkentő főzet is, egy lúgosító-méregtelenítő és egy béltisztító-bélflóra építő koncentrátum, melyek a fogyás mellett hatással vannak a hormonális egyensúlyra, és az immunrendszeredre is, hiszen a természetgyógyászat alapjait testesítik meg.

Üdvözlettel; Rudolf Rita