Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Évek óta nagyon rossz alvó vagyok, van hogy 3 óra alvás után már nem bírok visszaaludni. Nagyon sok mindent kipróbáltam már, nem sok sikerrel. Most olvastam a cibdol meladol készítményről. Kérdésem, hogy vannak már ezzel kapcsolatos visszajelzések, valóban hatásos? Meddig lehet folyamatosan szedni? Többször olvastam már olyat, hogy a melatonin tartalmú készítményeket nem lehet 7-10 napnál továbbszedni a hozzászokás miatt. Erre is vonatkozik? Köszönöm előre is válaszodat! Anna

2019-09-12
Somogyi Rita válasza:

Kedves Anna!

Fontos lenne megtudnunk, hogy mi a pontos kiváltó oka az álmatlanságnak. 

1. Esetleg krónikus stressz a kiváltó ok? Ha erről van szó, akkor használd ki a Stress® Control kapszula adaptogén gyógynövényeinek élettani hatását, ugyanis segítenek szervezetedet alkalmazkodni a téged érő napi stresszhez. A napközbeni simítás” pedig segíti, hogy este mélyebben és tovább aludj. Kezdetekben ezt a kivonatod kiegészítheted a Lietoson cseppel is, mely 6 relaxáló és mentális egészséget támogató gyógynövény kivonatát tartalmazza, melyek szinergiában működnek egymással - vagyis felerősítik, támogatják egymás hatását -, kifejezetten az éjszaka folyamán. 

2. Szervi panasz áll a háttérben? Vizsgáld felül az esti rutinodat. Iktass be esténként fél-egy óra sétát, elalvás előtt kerüld az elektromos készülékek használatát, inkább olvass, relaxálj. Figyeld meg, sőt  vezess naplót is róla, hogy melyik az az időpont, amikor megébredsz. Egy természetgyógyász ebből könnyen következtethet arra, hogy melyik szerveddel lehet probléma, hol kellene megkezdeni a kivizsgálást.  

3. Van már diagnosztizált betegséged? Esetleg éjszaka, vagy váltóműszakban dolgozol? Kombináld az adaptogén gyógynövényeket a melatonin és a CBD hatóanyag tartalmú Cibdol Meladol olajjal. Rengeteg pozitív visszajelzésünk van, kifejezetten olyan esetekben, ahol ennyire rossz az alvás minősége. Elalvás előtt kb. 15 perccel 1 ml olajat adagolj közvetlenül a szádba, de lenyelés előtt érdemes egy kicsit a nyelv alatt tartani, hogy gyorsabban felszívódnak a hatóanyagok. Melatonin tartalma alacsony, így nem kell óvintézkedéseket hozni az adagolást illetően, nem áll fenn a hozzászokás veszélye.

Azonban hosszabb, legalább 120 napos kúraidőre kell felkészülni, különösen ilyen régóta fennálló panasz esetén. És ne feledd, életmódbeli cselekvéseket is mozgósítani szükséges a javulás érdekében!  

Üdvözlettel:
Somogyi Rita