Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Érrendszeri problémákra keresek terméket ,ám a kapszulás szőlőhéj és szőlőmag termékeknél olvastam hogy a vérhígítók szedése mellett nem alkalmazható. Syncumárt szedek (kumarin) Hogy hat ez a termék? Hígítja a vért, az vele a probléma? A Vörös szőlőhéj őrleménynél viszont nem említik hog a vérhígítók mellett nem szedhető. Kérlek tájékoztass hogy ezt a erméket ehetem -e ,szedhetem e. Amennyiben nem, mit javasolsz helyette? Köszönöm a választ!

2021-12-10
Somogyi Rita válasza:

Kedves Edit!

A Szerves, vegán szőlőmag tabletta ginkgoval is dúsított, alapvetően valóban nem ajánlott vérhígító szedése mellett. Ettől abban az esetben lehet eltérni, ha a kezelőorvos engedélyezi, kérlek, egyeztess vele. Ez az általános protokoll egyébként, ha gyógyszeres kezelés alatt állunk (különösen igaz ez véralvadásgátlók esetén). Hasznos lehet számodra az Erbaven® tabletta is, melyről a kiemelésre kattintva tudsz bővebben olvasni, de kérlek, erről is kérdezd meg orvosodat.

A szőlőmag és a szőlőhéj mikroőrleményt fogyaszthatod, azonban ezeknek a hatóanyagtartalma jóval kevesebb, mint egy standardizált tablettának. Így sikereket csak nagyon lassan érnénk el a fogyasztásukkal.

Ereink egészségéért még kollagén bevitellel és napi 3000 mg C-vitaminnal is sokat tehetünk.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita