Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Érdeklődöm,hogy használható-e egyidejűleg a Citifibra és a Papaya ferementál. Ugyanis folyamatosan tele vagyok gázokkal, szúr a hasam szemlátomást nőtt is, nyelvem ég, piros is. Vizsgálatokon voltam bélgyulladásom volt arra kaptam gyógyszert, de a felfújódás és folyamatos feszülés nap mint nap szenvedek . Már nagyon tanácstalan vagyok! Válaszodat előre is köszönöm! Gabi

2019-10-16
Somogyi Rita válasza:

Kedves Gabi!

Nagyon fontos, hogy feltárd a bélgyulladás pontos okát, hiszen az elnevezés több, egymással rokonságban álló rendellenességet takar. A két leggyakoribb idült bélgyulladás-típus a Crohn-betegség és a colitis ulcerosa. Mivel a tünetek étrendváltással, célzott tápanyag kiegészítéssel enyhíthetők, az életmódon is változtatni kell. Tapasztalataim egyértelműen azt igazolják, ha az étrendből száműzöd a glutént, a tejet és a cukrot, sokkal jobban lehetsz. Sőt, vezess feltétlen étkezési naplót is, hogy követni tudd mit ettél akkor, amikor gyulladásos rohamod van, majd azt az ételt zárd ki az étrendedből.

A bélgyulladás sokszor stressz, idegesség kapcsán jelentkezik először, ezért rendkívül fontos lépés a stressz csökkentése, ellensúlyozása, hiszen az önmagában is egy kiváltó ok, de minden gyógyulási törekvést is meggátol. A feszültségek elsimításához vértezd fel magad olyan adaptogén gyógynövényekkel, mint amilyeneket a Stress® Control kivonatunk tartalmaz. Továbbá jógázz, meditálj és mozogj rendszeresen.

A nagy dózisú prebiotikus rostanyagok (Cotifibra bélradír), az erjesztett étrend kiegészítők (Papaya koncentrátum) és szinbiotikumok (Ferzym® ampulla) gyógyítják az emésztőrendszert, segítik helyreállítani a bélflóra egyensúlyát, és javítják az immunválaszokat. Napi 1000mg C-vitamin és nagy dózisú Omega3 zsírsavak szintén nélkülözhetetlen tápanyagok a gyulladások és a gyulladásos rohamok csökkentése érdekében.
Ezeket nyugodtan fogyaszthatod együtt, sőt!

Tudnod kell, hogy a bélgyulladás akadályozza a tápanyagok felszívódását, ezért lényeges a nagy mennyiségű vitaminbevitel, gyakori a B-vitaminok, a magnézium, a vas hiánya, ezért ezeket táplálék-kiegészítőkkel pótolni kell!

Kérlek, rendezkedj be egy 120 napos kúrára!
Üdvözlettel:
Somogyi Rita