Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Érdeklődöm, hogy az Express Diéta végezhető-e, és mennyi időn keresztül, amennyiben 1,5 hónappal ezelőtt ért véget az IR gyógyszeres terápia? További fogyást még szeretnék elérni és nem ártana ha a gyógyszer mielőbb kiürülne a szervezetemből ezzel a tisztító kúrával. Kérdésem még, hogy a diéta kalóriamennyisége elegendő ilyen esetben? Illetve minden, az IR és és az Express diéta, vagy más, az Anatúr Üzletben kapható tisztító kúrás alkalmazásával, összefüggésében köszönettel venném iránymutatását. Köszönettel: Anikó

2019-03-29
Somogyi Rita válasza:

Kedves Anikó!

Az inzulinrezisztencia egy állapot, amit egyedül életmódváltással lehet kezelni, nincs rá gyógyszeres terápia. Az első és legfontosabb teendő ilyenkor a diéta, ahol a szénhidrátokat kell csökkenteni. A második feladat a testmozgás rendszeresítése, ami heti 4-5 x 1 óra aktivitást jelent, és ami a mai napig a legjobb szénhidrát anyagcsere serkentő módszer! A harmadik lépés a stressz csökkentése (és talán ez a legnehezebb), mert bizony a stressz meglehetősen megzavarja a szénhidrát anyagcserét és a hormonháztartás egyensúlyát. 

És a kérdésedre a válasz: igen, egy ilyen ketogén étrend, mint amit az Expressz Diéta Program  nyújt, kifejezetten ajánlott inzulinrezisztenciával küzdőknek. Tanulmány is igazolja, hogy ketogén étrenddel javítható az sejtek inzulinérzékenysége. Viszont egyeztess róla a dietetikusoddal vagy a kezelőorvosoddal is mielőtt belevágsz, ugyanis az Expressz Diéta napi étkezéseivel mindössze 60 gramm szénhidrátot viszel majd be. És azt egyénileg, a Te szervezetedhez felépített IR diétához lehet, hogy módosítani kell majd. 

Szervezeted tisztításához két főzetet ajánlok a figyelmedbe. Az egyik a Puridren® koncentrátum, amely segít visszaállítani szervezeted megbomlott sav-bázis egyensúlyát.  A másik a Lipo+® koncentrátum, amely egy célzott béltisztító, 12-féle gyógynövénnyel és egy prebiotikummal, ami a bakteriális lebontást serkenti a bélflórában. 

Továbbá, ha a kiemelésre kattintasz, hasznos kiegészítőkről olvashatsz, amelyeket IR esetén bevethetünk. Azonban, arra szeretném felhívni a figyelmed, hogy az Expressz Diéta alatt más étrend-kiegészítő fogyasztását nem ajánlja a gyártó, hiszen az megzavarhatja a ketózis állapotát.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita