Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Érdeklődni szeretnék mi a külömbség a homoktövis illetve a mária tövis között.? illettve alvás problémára szedett pszihiátriai gyógyszerek mellett, lehet e ezeket a májtisztitó készitményeket szedni? nem ecsökkentik a gyógyszer hatását.. köszönöm

2020-12-09
Somogyi Rita válasza:

Kedves László!

Mind a homoktövis, mint a máriatövis a népgyógyászat által is évszázadok óta ismert és alkalmazott gyógynövény. A homoktövist alapvetően az immunrendszer egészsége miatt fogyasztjuk, hiszen magjának őrleménye mintegy 180 féle aktív hatóanyagot tartalmaz, köztük antioxidánsokat, vitaminokat, nyomelemeket. Az immunrendszer egészsége mellett, hozzájárul az emésztés zavartalanságához és a máj egészségéhez is.

A máriatövis, és fő hatóanyaga a szilimarin, alepvetően a máj egészségét támogatja meg, de a májon keresztül a zavartalan emésztéshez és az immunegészséghez is hozzájárul.

A maglisztek nagyszerű kiegészítői lehetnek étkezéseinknek, hozzáadhatjuk őket turmixokhoz, keverhetjük joghurtba, de még süthetünk is velük.

A máriatövis maglisztnél is célzottabban tudjuk a máj regenerálódását megsegíteni, olyan standardizált kivonattal, amint amilyen a máriatövismag tabletta

Gyógyszeres kezelés mellett mindig egyeztetni kell kezelőorvosunkkal is, mielőtt belekezdenénk egy étrend-kiegészítő kúrába (különösen igaz ez májregeneráló kivonatok, és pszichiátriai gyógyszerek esetén).

Kérlek, kérdezz rá orvosodnál! 

Üdvözlettel:

Somogyi Rita