Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Érdeklődni szeretnék inhüvely gyulladást kaptam. Már lassan 4 hete nehezíti meg a mindennapjaimat, kaptam kezelést és különböző kenőcsöket de nem igazán használnak. Tudnál nekem ajánlani a nalatok kapható termékekből olyat ami segítene nekem? Előre is köszönöm a válaszod Üdvözlettel Husvéth Tímea

2017-10-20
Somogyi Rita válasza:

Kedves Husvéth Tímea!

Az ínhüvelygyulladást monoton mozgás idézi elő, mint gépelés, futószalag melletti munka, kötés, zongorázás... ezért a legfontosabb dolog ilyenkor a pihentetés. Külsőleg jegelés, és naponta 4-5 alkalommal Aloe vera géllel  való krémezés. Ugyanakkor a szövetek a hormonszintek változása miatt is megduzzadhatnak, pl.: terhesség alatt, fogamzásgátlók szedésekor, a változó korban…. Más betegségek is közrejátszhatnak a gyógyulási folyamat lassulásában, mint cukorbetegség, pajzsmirigy-elégtelenség vagy reumás ízületi gyulladás, és ilyen esetekben a kiváltó okok mezeléséről sem feledkezhetünk meg.

Belsőleg fogyasszunk magnézium B6-vitamint, gyulladáscsökkentő Omega3 zsírsavat , bromelain enzimet és kurkuma kivonatot. 

A magnézium és a B6-vitamin alapvető fontosságú az idegek egészséges működésében, a gyulladás csökkentésében és a vérkeringés javításában. Az ananászban található nagy hatékonyságú gyulladáscsökkentő enzim, a bromelain, az Omega3 zsírsavak és a kurkuma nagyon hatásos a gyulladás és az azt követő fájdalom kezelésében. A vitamin, a zsírsavak, a kurkuma, és az enzim együttes alkalmazásával hatásuk összeadódik.

Jobbulást kívánva;

Somogyi Rita