Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita ! Érdeklődni szeretnék hogy a ligetszépe olaj hatásos miómára ? Válaszát köszönöm ! Üdvözlettel Erdélyiné Anna

2016-11-28
Somogyi Rita válasza:

Kedves Anna! Igen, a ligetszépe olajban található gamma-linolénsav segíthet mióma esetén is, hiszen a kiváltó okok között első helyen áll a hormonális egyensúly zavara (ösztrogén dominancia), az anyagcsere problémák, vagy a belső gyulladások, sebek, melyeken ez a zsírsav valóban segít.

DE!

Nem segít önmagában, ha Te nem változtatsz az életmódodon;

- mint pl. a kiegyensúlyozott vegyes táplálkozás, ami létfontosságú tápanyagokat biztosít számodra, és mely tápanyaghiány szintén a kiváltó okok között szerepel.

- a mindennapi stressz kiegyensúlyozása, ami talán a legnehezebb feladat, de nélkülözhetetlen a gyógyuláshoz, hiszen ez a második leggyakoribb kiváltó ok. Ilyenkor mindig ajánlom az adaptogén gyógynövényeket kiegészítésként. (A névre kattintva tovább olvashatsz!)

- Azt is tudnod kell, hogy a mióma szoros összefüggést mutat a pajzsmirigy alulműködéssel. Ez esetben kötelező az étrendet D3-vitaminnal, szerves szelénnel (L-szelenometioninnal), és szerves cinkkel  dúsítani, kiegészíteni.

- Nem maradhat el a rendszeres testmozgás sem, hiszen anyagcsere zavarok okán is kialakulhat mióma, és ehhez még túlsúlyosnak sem kell lenni, de ha már túlsúly, és van, akkor a fogyókúra programot is azonnal be kell indítani.

- Továbbá érdemes terheléses cukorméréssel megtudni, nincs-e a háttérben inzulinrezisztencia, ami még következetesebb étrendet követel meg tőlünk.

Látható tehát, hogy nagyon sok kiváltó oka lehet a miómának, ami Tőlünk is változtatásokat kíván. Együtt működik a dolog, és a kúraidők betartásával, ami ebben az esetben legalább 90 nap.

Rudolf Rita