Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita ! Érdeklődni szeretnék hogy a himalája őssónál írja hogy tartalmaz ásványi anyagokat illetve nyomelemeket , ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem hogy én szedek multivitamin komplexet , amikben már vannak ásványi anyagok , a dobozán 100- 150 % ra írja a hatóanyag mennyiségét , és ha még erre elkezdeném az ivókúrát csinálni , akkor nem e adagolnák túl bizonyos ásványi anyagokat , pl jódot , vagy mást ? Illetve szeretnék csinálni tisztítókúrát , és a Puridrent néztem ki magamnak , párhuzamosan szedhető e a himalája őssóval ? , és ehhez a komplexhez érdemes e még a sörélesztő tablettát is szedni ? Így a teljes pakk nekem a multivitamin + himalája őssó + puriden + sörélesztő lenne , sok ez így vagy mehet minden ?

2019-09-20
Somogyi Rita válasza:

Kedves Tibor!

Az EU-ban érvényes szabályozás szerint az összetevőket a címkén az átlagos tápanyag beviteli referencia érték szerint kell megadni. Ezek az értékek az alapvető tápanyagok átlagos értékeit közelítik meg, amelyeket étrenddel kell megszerezni egy átlagos felnőttnek. Ezek az értékek nincsenek tekintettel a nemre, korra, életvitelre, napi stressz faktorokra és egyéb tényezők befolyásolta egyéni tápanyagigény különbségekre. A C-vitamin mellett is biztos látsz egy ilyen százalékot, hiszen az általános napi adag 120mg-ban van meghatározva, miközben egy dohányos ember esetén az igazán szükséges mennyiség minimum 1000mg.

Nem kell aggódnod, a multivitamin fogyasztása mellett nyugodtan belekezdhetsz a himalája só ivókúrádba is - ásványokat egyébként is nagyon pici mennyiségben tartalmaz, ezért is élelmiszer és nem étrend kiegsészítő -, továbbá sörélesztővel is dúsíthatod étrended mellette. 

Azonban azt javaslom, hogy a Puridren® kúrával  várj addig, amíg befejezted az sós ivókúrát, hiszen a sóoldat is fokozza a szervezet saját tisztító, salaktalanító folyamatait.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita