Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita!!! Érdeklődni szeretnék az iránt, hogy a Hepaplus Articsóka kapszula terméket szedem. Már a harmadik doboznál tartok, kb 1 hete hasmenés van. Csökkentsem az adagot, vagy esetleg hadjam abba a szedését? Köszönettel: Klaudia

2019-09-05
Somogyi Rita válasza:

Kedves Klaudia!

Amikor májtámogató kúrába kezdünk - igaz, hogy leginkább a kúra elején -, de egyes esetekben bizony a kúra közben is előfordulhat, hogy hasmenést tapasztalunk. Ha jól számolok, esetedben az első két doboz, azaz 30 nap felé járva jelentkezhetett a hasmenés. Ez leggyakrabban zsírmájjal diagnosztizáltaknál szokott előfordulni, mert ott később indul meg az anyagcsere olyan mértékben, hogy hasmenés is jelentkezett.

Ez tulajdonképpen egy természeti törvény, amit bélflóránk összetétele és a salakanyag teher is befolyásol, és ami legkésőbb 7-10 nap alatt rendeződik.

Ezen a folyamaton még gyorsabban átesel akkor, ha a Hepaplus articsóka kúrád további szakaszában a bőséges folyadékbevitelről (20kilogrammonként 1 liter víz) és rostpótlásról (pl.: psyllium minden reggel) is gondoskodsz.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita