Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Érdeklödnék, hogy szorulásra mit tud ajánlani. 53 éves vagyok de gyerekkorom ota ezzel küzdök. Köszönettel Irén

2019-05-09
Somogyi Rita válasza:

Kedves Irén!

Kiderült valaha is, hogy mi ennek a kiváltó oka? Ha az elmúlt években nem történt kivizsgálás, és nem rendelkezünk pontos diagnózissal, akkor legyen ez az első lépés! Leggyakrabban a székrekedés mögött ételallergia áll, ezek közül is a laktóz és a glutén szokott gondot okozni. E mellett persze ott van a rohanó életmód, ami rendszertelenné teszi a táplálkozást, a stressz, ami lassítja az emésztést, a mozgásszegény életmód és a folyadékbevitel hiánya, melyek mind hozzájárulhatnak tüneteidhez. Lehet a háttérben szervi probléma, pl.: pajzsmirigy panasz, vércukor gond, máj- és epe betegség, bélgyulladások….

Mivel a tápanyagok közül a rostok nagyon fontosak, ha székrekedésről beszélünk, a Cotifibra bélradír tökéletes választás számodra. Hiszen magas, napi 7000mg prebiotikus rosttartalmával kolonizálja a hasznos bélbaktériumokat, csökkenti az esetleges gyulladásokat, és részt vesz az egyenletes vércukorszint kialakításában is. Rendezkedj be egy 120 napos kúrára, amit négy hét után, szükség szerint meg is ismételhetsz. Az emésztés és a bélflóra egyensúlyának visszaszerzése ugyanis, meglehetősen időigényes folyamat.

Mellette vágj bele egy tisztító kúrába, ehhez a Puridren® koncentrátum nyújt Neked segítséget. A folyadékbevitel növelése megkerülhetetlen, ez a főzet itatja magát, támogatja testfolyadékaid sav-bázis egyensúlyát és fokozza a salakanyagok kivezetését is. Nagyszerű választás!

Valamint, a több éve fennálló székrekedéses tünetek mindenképpen indokolják a kúra kiegészítését plusz pre-és probitikumokkal, hogy a bélflóra restaurálást felgyorsítsuk. Különösen akkor, ha próbálkoztál már mindenféle hashajtással is, hiszen az csak még inkább csökkenti a bélflórában élő hasznos mikroorganizmusok mennyiségét.

Ezért a Cotifibra bélradír és a Puridren® ivókúra mellett fogyassz, Ferzym® Bélflóra ampullát is.

Valamint ne feledkezz el a rendszeres testmozgásról, a bőséges folyadékfogyasztásról, ami 20 testsúly-kilogrammonként 1 liter víz legyen, hiszen ezek az alapok megkerülhetetlenek ha egészséges bélműködésről, emésztésről beszélünk.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita