Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Érdeklődnék, hogy mi a véleménye az urzinol tablettáról? Hatásos vagy hatásosabb is ennél? Illetve még az uro-vaxom kapszuláról is kérném a véleményét. A másik kérdés, hogy megvettem a new cap hajbalzsamot, nagyon finom illata van de változást nem nagyon tapasztaltam, nem lett selymesebb a hajam :( Tudna esetleg valami mást is ajánlani? Nem festem a hajam, néha a garnier ammóniamentes szinezőt szoktam használni, akkor szép fényes, abban van egy balzsam attól mindig puha fényes, de sajnos olyat nem lehet külön kapni. Most láttam reklámot az olivo hajfestékről, elvileg z is ammóniamentes, Ön szerint az jó? A henna color-ról egy bio oldalon nem írnak jókat, azt írják hogy értsük meg, hogy a henna csak vörös lehet és a henna colorban mindenféle szin van szőkétől elkezdve és az a márka egyáltalán nem tesz jót a hajnak, nem természetes.

2015-07-21
Somogyi Rita válasza:

Kedves Rita, van amikor a gyógyszeres kezelést nem lehet elkerülni, de a gyógyszeres kezelést követően sem pihenhetünk meg, mert a kiváltó ok a belekben van. Ha végleg le akarsz számolni a felfázással, hólyaghuruttal, különösen ha vissza-visszatérő panaszaid vannak, akkor a kiváltó ok helyén kell rendet tenni.

Az olyan gyógyszer például, mint az urzinol Medveszőlő levél kivonatot tartalmaz, ami több keresztes drog, és amit csak rövid idegig lehet fogyasztani. A felfázásos panaszokat és kísérő tüneteit, mint pl. a fehérfolyás pedig az esetek 80-90%-ban a nagyon makacs E.coli baktérium okozza, de a kiváltó okok mögött Candida fertőzés is állhat, mindezeket pedig előidézhetik bélgyulladások, és ételallergiák is… A belekben tehát rendet kell tenni, ezt megúszni nem lehet. Mindkét esetben minimum 60 napos kúrára kell berendezkedni, mert a biohártya mennyiségét, nagyságát kell csökkenteni a húgyutak epitheliális sejtjein, és támogatni kell kedvező mikroflóra gyarapodását.

Ezt nagyon gyorsan meg lehet oldani fehér liszt és fehér cukor nélküli diétával, emelt folyadékbevitellel, Szerves tőzegáfonya kivonattal, amihez napi 3000mg Szerves C-vitamint is fogyasztani kell. Vannak olyan esetek, amikor természetes gombaölő kivonatokkal is javaslom kiegészíteni a kúrát, mint amilyen a Fitotree kapszula is (ő a legjobb ezen a területen). Diéta azonban szükséges a siker elérésnek érdekében.

Nem találkoztam még természetes hajfestékkel, mivel maga a hajfestés is egy természetellenes cselekedet. Ha természetes dolgot szeretnénk, akkor hajszínezőhöz nyúlhatunk. Ha hajfestéket, akkor csökkentett vegyi anyag tartalmú és gyógynövényekkel dúsított palettából választhatunk, mint amilyen a henna color család is, és melyet én a legjobbnak tartok, még mindig a piacon. Hajbalzsam helyett pedig kipróbálhatjuk az olajkúrákat, ilyen hajápoló olaj az Argán olaj is, vagy kipróbálhatod a Dr. Chen féle hajkondicionálót, amiben nagyon sok az E-vitamin.

Üdvözlettel: 
Somogyi Rita