Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Érdeklődnék, hogy mi a különbség a szerves D3 vitamin és a D3-vitamin (kolekalciferol 2000 IU) között? Szeretnék elkezdeni szedni D vitamint, bár nem tudom kell-e egyáltalán a szervezetemnek, de hallottam, hogy nagyon jót tesz. Csak nem tudom melyiket vegyem, az egyik szállítóoldalon csak a D3-vitamin (kolekalciferol 2000 IU) kapható, a szerves nem. Vagy ezek ugyanazok? A másik kérdés, hogy haspuffadásra van-e valami más javaslata a lipo főzeten kívül? Abból már ittam 6 üveggel de nem érzek változást, valami mást próbálnék inkább ki amit gyorsabb megoldást nyújt és nem kell olyan sokáig szedni. A vastablettát akkor is szedhetem ha nincs vashiányom? Köszönettel:R

2016-06-20
Somogyi Rita válasza:

Kedves Rita!
Ha egy 120 napos béltisztító és bélflóra építő kúra után is puffadsz, akkor inkább arra biztatnálak, hogy keresd fel háziorvosod és kérj egy beutalót egy belgyógyászhoz, majd kérj egy élelmiszer allergia vizsgálatot. Ki kellene zárnunk például a glutén- és laktózérzékenységet, vagy esetleges bélbetegségeket. A béltisztító kúra alatt megemelted a folyadékbevitelt? Fogyasztasz elegendő rostot? Van egyéb diagnosztizált betegséged? Más tüneted? Mennyire stresszesek a mindennapok? A kúra ideje alatt is puffadtál?

D3-vitamin akkor lesz szerves, ha biológiailag aktív anyagokat, kalciferolokat is tartalmaz, ami magasabb biológiai aktivitást mutat a szervezetben.

Hogy szedhetsz-e vasat, ha nincs vashiányod? Természetesen igen. A vashiány már egy előrehaladott állapot, legtöbbször a belek gyulladásos betegségei miatt kialakult felszívódási zavar okozza. Évente egy-egy vaskúra (Világszabadalommal védett szerves vas kapszula) senkinek sem árt, hiszen az aktívabb szellemi és fizikai erőnlétet kölcsönöz nekünk, és ha felesleg keletkezne, az egész egyszerűen kiürül a szervezetből.

Üdvözlettel: Rudolf Rita