Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Érdeklődnék,hogy melyik magnézium készítményt ajánlanád terhesség alatt.Jelenleg Magne B6-ot szedek,de még így is be szokott görcsölni a vádlim,illetve megkeményedik a hasam... keresgettem más magnézium készítményt,de eléggé tanácstalan vagyok! Válaszodat előre is köszönöm! Üdv: Betti

2020-05-17
Somogyi Rita válasza:

Kedves Betti!

A méh izomzata egy nap többször is összehúzódik, terhesség nélkül is, vagyis a has időszakos megkeményedése normális jelenség. Nagyobb pocakkal azonban sokkal jobban érezzük ezeket az összehúzódásokat.

A pocakkeményedés gyakoribbá válása mögött állhat a kevés pihenés, vitamin és ásványi anyaghiány, fizikai megerőltetés, de okozhatja a stressz is. Fontos, hogy ezeket a faktorokat amennyire csak tudjuk, kiküszöböljük, továbbá az is fontos, hogyha bármilyen más tünetet tapasztalsz, azonnal keresd fel kezelőorvosodat (egyébként is, hogyha a keményedés nem szűnik, kérlek, egyeztess vele is).

Valóban leggyakrabban magnéziumot szoktak felírni, hogy lazítsa a méh izmait. Ez a világszabadalommal védett Chela-Mag B6® magnézium iont tartalmaz, amit aminosavas kelát borít, ennek köszönhetően sejtszinten hasznosul, és garantáltan nem okoz kellemetlen tüneteket, még akkor sem, ha 3 szemre növeljük a napi adagot.

Figyelmedbe ajánlom még a Vita-min® plus MAMA vitaminkészítményt, amit a terhesség és a szoptatás alatt is fogyaszthatsz, ezzel biztonságosan fedezve szervezeted megnövekedett vitaminigényét.

Jó egészséget kívánok mindkettőtöknek!

Üdvözlettel:

Somogyi Rita