Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Érdeklődnék, hogy hüvelyi problémákra mi a legjobb? Sokszor volt már felfázás miatti problémám (persze ahogy utána olvastam ez nem is felfázás hanem e coli baktérium, pedig rendesen tisztálkodom, nagywc-zés után is mindig megmosakszom, nem váltogatom a partneremet) Legutóbb a nőgyógyásznál kenetvétel után ki is derült, hogy e coli van kaptam vagy 3 antibiotikumot, elvileg már elmúlt de nem tudom. Nem hiszek az antibiotikumban. Utána pótoltam a hüvely és bélflórát is gyntima és ferzymmel. Szoktam az Önöktől vásárolt teafaolajat is használni, belsőleg is mézzel eszem. De a hüvelybe nem tudom hogy lehetne, én úgy szoktam, hogy rácseppentek az újjamra 2 cseppet meg egy kis vizet és bekenem vele a környékét, (vagy ez így nem jó?) vagy hüvelykúpra csöppentek és azt felhelyezem. Külsőleg hogy kenjem be mert úgy tudom vízben nem oldódik de akkor mivel keverjem össze, hogy be tudjam kenni a hüvely környékét? Most olyan problémám van, hogy elég piros és körülötte fehér és pici fehér folyás is van. Lehet, hogy gomba nem tudom. Nagyon picit viszket is de nem annyira hogy kaparjam. Szóval nem tudom mi lehet, nőgyógyászhoz nem tudok még hónapokig bejutni, addig szeretnék valamit tenni, nehogy rosszabb legyen. Mit tudna ajánlani? Köszönettel:Rita

2015-03-25
Somogyi Rita válasza:

Kedves Rita!

Vissza-visszatérő húgyúti fertőzések és hüvelypanaszok esetén, azonnal béltisztítást javaslok, természetes alapú baktériumölőt adok és kizáratom az E.colit tápláló fehér lisztet és fehér cukrot az étrendből.

A húgyúti fertőzéseket okozó E.coli ugyanis a bélflórában él, szimbiózisban a hasznos bélbaktériumokkal. A bélflóra akkor van egyensúlyban, ha a hasznos bélbaktériumok 80-85%-os többségben, míg a patogének, mint az E.coli 15-20%-os kisebbségben élnek ott együtt. Amennyiben ez az arány eltolódik, az E.coli baktérium mennyisége megnő és bizony ez húgyúti és nőgyógyászai fertőzéseket okoz. A bélflóra egyensúlyvesztését sok minden előidézheti, például gyógyszeres kezelések, stressz (szorongás, szeretetlenség, félelmek, idegesség..), lelki trauma, helytelen táplálkozás, mozgáshiány…stb. Sajnos az antibiotikumok itt nem segítenek, mert az E.coli híresen antibiotikum rezisztens baci.

Megoldás tehát egy van, ez pedig a bélflóraépítés. Vissza-visszatérő esetekben erőteljesebb hatóanyagokat vetünk be. Ilyenkor az étrendi változtatások mellett – mely nélkül nem érünk célba – béltisztítást alkalmazunk. A béltisztítás célja a belek falár felrakodott és megkövesedett fekália leoldása és a bélflóra építés. Jeles képviselője a béltisztítóknak a Cotifibra bélradír, ami 7000mg prebiotikus rostost tartalmaz a napi adagban, és amitől a hasznos bélbaktériumok mennyisége megnövelhető. A béltisztítás és bélflóra építés mellett baktériumölő természetes anyagokat vetünk be. Ehhez keresve sem találunk jobb megoldást, mint a Fitotree kapszula.

60 nap múlva visszamegyünk az orvoshoz és kérünk egy új eredményt, de még ilyenkor sem dőlhetünk hátra, hiszen az E.coli makacs teremtés. :-) Napi 3000mg Szerves C-vitaminnal, és Szerves tőzegáfonya tablettával folytatjuk a kúrát. Amikor szerves tőzegáfonya kivonatot fogyasztunk, hippursav termelődik a szervezetünkben, ami képes meggátolni az E. Coli baktérium megtelepedését a húgyútak falán. A C-vitamin fokozott bevitele nem csak ellenállóbbé teszi szervezetünket, de a tőzegáfonya hatóanyagainak felszívódást, azaz a biohasznosulást is fokozza. Ezt a kúrát 60 napig folytatjuk. Közben továbbra is elkerüljük a fehér cukrot és fehér lisztet tartalmazó élelmiszereket, hiszen az táplálja az E.colit.

Külsőleg megtarthatjuk a teafa olajat, de azt mindig hidegen sajtolt olajba keverjük el, felvitel előtt. Én magam nagyon szeretem a Szőlőmag olajat. Nagyon univerzális, magas antioxidáns tartalmú bázisolaj, amit a hajamra, az arcbőrömre és testemre is kenek. :-) Ugyanakkor salátaöntetnek is kitűnő, sőt sütni és főzni is lehet vele. Egy teáskanál szőlőmag olajhoz 3-4 csepp teafa illóolaj dukál, és már kenhetjük is.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita