Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Érdeklődnék, hogy hátfájásra pontosabban gerincferdülésre van-e valami jó tápanyag amit ajánlana? Calcium gondolom jó rá (bár arról hallottam, hogy okozhat vesekövet is a szedése) Úgy hallottam, hogy a gerincferdülés a terhesség alatt rosszabbodhat vagy akár tönkre is mehet a gerinc :( Már néztem tornákat is de gondoltam belsőleg is szednék valamit biztos ami biztos :) Köszönettel:Kriszti

2018-09-28
Somogyi Rita válasza:

Kedves Kriszti!

Olyan tápanyagot nem tudok neked ajánlani, amivel a gerincedet ki tudjuk egyenesíteni, ellenben olyat igen, amivel a gerincferdülés okozta kellemetlen panaszokat, fájdalmakat csökkenteni lehet, valamint az esetleges gerincferdülésből adódó jövőbeni problémákat (porckorong-deformitás, porckopás) súlyosságát csökkenthetjük.

Mielőbb azt javaslom, hogy kezdj el egy Új-Zélandi Zöldkagyló kúrát C-vitaminnal, melyet a Porckopás-Csontritkulás csomag egyesít. A zöldkagyló specializálódott cukrokat, úgynevezett glükozaminoglikánokat (glükozamin, kondroitin, hialuronsav) tartalmaz. A C-vitamin pedig ezeknek a GAG-oknak támogatja a biológiai hasznosulását, de önmagában is hozzájárul az egészséges porcok, és csontok egészségéhez.

 Az izommerevség csökkentéséhez és az ebből adódó gyulladások és fájdalom csökkentéséhez pedig a NO-DOL® Ördögkarom gélt javaslom neked.

Magán a gerincferdüléseden pedig, szakképzett gyógytornász és kiropraktőr szakember fog tudni segíteni. Mielőbb keres a lakó- vagy munkahelyedhez közel ilyen szakembereket, és szigorúan fogadd meg tanácsukat, és rendszeresítsd életedben a célzott tornagyakorlatokat. Ne a saját szakálladra keress mozgásformákat az interneten!

Jó egészséget és kitartást kívánok neked.
Somogyi Rita