Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Érdeklődnék, hogy D-mannose port lehet-e antibiotikummal együtt szedni? Még 2 doboz Nitrofurontain gyógyszerem van, napi 3X1 tablettát kell szednem visszatérő e-coli miatt. Pár hónapja ugyanígy 3 doboz antibiotikumot írtak fel, beszedtem, majd pár nap elteltével a tünetekkel kórházba kerültem, ahol 1 hetes gentamicin injekció kúrával jöttem helyre. Agugusztus elején megyünk nyaralni (az antibiotikumot a nyaralás első napján hagyom abba) és félek, hogy az antibiotikum abbahagyása után gondok lesznek ismét. Mit tanácsol? Lehet együtt szedni a kettő készítményt? Vettem Cotifibra bélradírt is, úgy tudom, hogy a D-mannózzal együtt tökéletes. Válaszát előre is köszönöm!

2017-07-19
Somogyi Rita válasza:

Kedves Klára!
Míg a Cotifibra bélflóra építő prebiotikus rostjait fogyaszthatjuk együtt antibiotikummal, addig a D-mannózt sajnos felesleges, mert nem fejti ki a hatását.

Így azt javaslom, hogy az antibiotikumos kúrát követően kezd el a D-mannóz alkalmazását, és társként - a Cotifibra mellett - egészítsd ki az még Tőzegáfonya kivonattal is, aminek fogyasztása hippursavat termel, ami kedvezőtlen környezetet teremt a kórokozók számára és ezáltal, csökkenti a fertőzés veszélyét.

Tápláld a bélflórád hasznos bélbaktériumait! – azaz, fogyassz rendszeresen probiotikumokat, kerüld az egyszerű szénhidrátokat, a cukrot és a tejet.

Kellemes nyaralást:

Rudolf Rita