Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Érdeklődnék, hogy a D-Mannose porról mi a véleménye? Felfázásra E-coli baktériumra írják, hogy el lehet vele mulasztani és nem kell antibiotikumot szedni. Önöknél lehet ilyet kapni? Hogy kell adagolni hány kanál port mennyi vízbe és mennyi ideig? Köszönettel: Rit

2015-01-23
Somogyi Rita válasza:

Kedves Rita!

Sajnos az E.coli híresen antibiotikum rezisztens baktérium, ezért antibiotikum kúrában nem is érdemes gondolkodni. Ez a baktérium része a bélflórának, és bajt csak akkor okoz, ha felborul a bélflóra egyensúlya, azaz csökken a hasznos bélbaktériumok mennyisége, így a kisebbségben élő patogének - Candida fajok, vagy az E. coli. -  képesek lesznek megerősödni és tüneteket, betegségeket előidézni. Ha ilyenkor antibiotikumokat fogyasztanánk - ami nem tudja megkülönböztetni a jó és rossz baktériumokat - ismét hasznos bélbacikat veszítenénk, ami újra generálja a kiváltó okot, úgy, hogy az ráadásul az E.colit még hidegen is hagyja.

A D-mannóz olyan cukormolekula, amihez szívesen kapcsolódik az E.coli, így az a következő vizeletürítésnél kimosásra kerül. Ugyanezt végzi a tőzegáfonya is. Amikor tőzegáfonyát eszünk egy hippursav nevű anyag termelődik a testünkben, ami gátolja a fertőző baktériumok szaporodását a húgyúti rendszerben, és azt szintén a vizelettel üríti. A tőzegáfonyával párban szoktam adagolni egy természetes, illóolajokat tartalmazó, és a legújabb technológiával (mikrokapszulázott) készült parazitaölőt a Fitotree-t

Ugyanakkor ott van továbbra is a kiváltó ok a bélflóra, amit meg kell táplálni, mert az ördögi kör újra elindul, ezért a D-mannóz, vagy a tőzegáfonya önmagában nem elegendő. A hasznos bélbaktériumokat kolonizálni, sokasítani prebiotikus rostokkal lehet, ezért a Cotifibra bélradír névre hallgató rostos ivókúrát feltétlen figyelmébe ajánlom (7000mg prebiotikus rost/tasak), 3000mg Szerves C-vitamin kíséretében. Érdemes leredukálni vagy teljesen kizárni az étrendből a fehér cukrot, a fehér lisztet és a tejet.

A D-mannóz kapható por és kapszulás kiszerelésben. A por erősebb hatóanyag tartalmú (kapszula a napi adagban, azaz 3 kapszulában 1500mg, míg a por a napi adagban, ami 2 teáskanál 2000mg) és azt 2*1 teáskanálnyi mennyiségben kell fogyasztani reggel éhgyomorra és délután 5 órakkor.

Üdvözlettel;
Somogyi Rita