Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Érdeklődnék, hogy: 1.) a szerves spirulinából a maximálisan szedhető mennyiség csak 3x1? 2.) Egyszerre hány fajta étrend kiegészítőt lehet együtt szedni? (Reggel.: szerves Q10, szerves C1000+D3, spirulina. Délben: szerves kapor, fokhagyma, szerves spirulina, szerves szőlőmag (a szőlőmagot csak én szedem)., Este: szerves spirulina, C1000 mg. A férjem még ezek mellé R: és E: szedi a Biocomos Cirkulin kapszulát az érszűkülete miatt. ) Mindketten 60-on felül vagyunk, páromnál cukor, coleszterin, vérnyomás, 6 éve baypas műtét, lábai érszűkületesek, de nem akarja magát műtétnek alávetni. Nálam is vannak gondok de én semmire nem szedek gyógyszert, míg a párom talán 13 fajtát. Nekem fogyáshoz kellene valami, mit javasolna? Próbálkoztam már a Regenorral is, mert annak a a mellékhatása a fogyás, de nem kecsegtetett siker. 3.) Az Echinaid szirupot kúraszerűen kell alkalmazni, vagy téli időszakban lehet folyamatosan 2x1 kávéskanállal adni 4 éves gyermeknek? Köszönöm válaszát. Tóthné Ágota

2016-11-24
Somogyi Rita válasza:

Kedves Tóthné Ágota!
Válaszaimat vastagon szedve láthatod kérdéseidre.
 

1.) a szerves spirulinából a maximálisan szedhető mennyiség csak 3x1? Ez egy általános adagolás a Spirulina tablettánál, ami valóban nem veszi figyelembe az erőteljes fizikai munkát végzőket, a sportólókat, a lábadozókat, a testsúly kilogrammot, az esetleges betegségeket, tüneteket, egyéb kiegészítők alkalmazást…. Vagyis lehet személyre szabni és napi 12 darabig emelni a dózisát, de azt is háromszori részletre kell elosztani.

2.) Egyszerre hány fajta étrend kiegészítőt lehet együtt szedni? Arra nincs válaszom, hogy egyszerre hányfajta étrend-kiegészítőt lehet együtt szedni, mert azt az étrend-kiegészítők összetétele és a tünetek, betegségek mind-mind befolyásolják.

(Reggel.: szerves Q10, szerves C1000+D3, spirulina. Délben: szerves kapor, fokhagyma, szerves spirulina, szerves szőlőmag (a szőlőmagot csak én szedem)., Este: szerves spirulina, C1000 mg.
Ezek a kiegészítők fogyaszthatók együtt, hogy sok-e vagy kevés, és leginkább releváns-e a problémádra, azt nem tudom ezek alapján megállapítani, de fogyaszthatók együtt. Bár azt itt le kell írjam, hogy csak étrend-kiegészítők fogyasztásával nem érünk célba. Az étrend-kiegészítők mankók, melyekre nyugodtan támaszkodhatunk, hogy beérjünk a célba, és ott felálljunk a dobogóra, sőt azt is, hogy dobogós érmünket sokáig más meg se szerezze, de ehhez a sikerhez az életmódon is változtatni kell, ami a testmozgástól a stressz-mentesítésen keresztül a tudatosabb, kiegyensúlyozott vegyes táplálkozásig tart.
 
A férjem még ezek mellé R: és E: szedi a Biocomos Cirkulin kapszulát az érszűkülete miatt. ) Mindketten 60-on felül vagyunk, páromnál cukor, coleszterin, vérnyomás, 6 éve baypas műtét, lábai érszűkületesek, de nem akarja magát műtétnek alávetni. Nálam is vannak gondok de én semmire nem szedek gyógyszert, míg a párom talán 13 fajtát.
Ha valaki 13 féle gyógyszert kénytelen szedni, ott csak orvos beleegyezésével választhatunk étrend-kiegészítőt is. Nyilván nem a C-vitamin, a D3-vitamin, a Q10, a kapormag és a szőlőmag kivonat jelent itt gondot, mert azokat adagolhatjuk tovább. De az értágító fokhagyma kivonatot és Biocomos Cirkulint, illetve a klorofill tartalmú spirulinát meg kell kérdezni az orvostól, hogy összetevőik nem-e befolyásolják a gyógyszeres kezelést.


Nekem fogyáshoz kellene valami, mit javasolna? Próbálkoztam már a Regenorral is, mert annak a a mellékhatása a fogyás, de nem kecsegtetett siker.
A fogyókúránál is az étrendi váltás az első számú feladatunk, aztán a bőséges folyadékbevitel, és a testmozgás. Ha ezek adottak, akkor a folyamatokat felgyorsíthatjuk célzott tápanyagokkal. Hogy melyikkel? Készítettünk egy fogyókúrás termékválasztót , melynek segítségével személyre szabottan választhatunk számunkra megfelelő kivonatot.  A kiemelésre kattintva olvashatunk tovább!

3.) Az Echinaid szirupot kúraszerűen kell alkalmazni, vagy téli időszakban lehet folyamatosan 2x1 kávéskanállal adni 4 éves gyermeknek?

Az Echinacea szirupot   alkalomszerűen és kúraszerűen is fogyaszthatjuk. Akut fertőzések ideje alatt vagy prevenciós céllal folyamatosan 3 hónapon keresztül, ami pont a téli időszakot fedi le. Adagolása tökéletes úgy, ahogy írtad.

Rudolf  Rita