Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita, endometriózis és ciszta esetén érdeklődnék, mely termékek a legjobbak együtt? ligetszépe, barátcserje, omega 3, indol-3-karbinol, nyírfanedv, ferzym, lepkeszegmag? étrendben már áttértem a vegán/glutén- és cukormentes táplálkozásra, stresszmentesítés folyamatban, mozogni szoktam. jelenleg semmilyen gyógyszert/hormont nem szedek. köszönöm, üdv,anita

2021-04-30
Somogyi Rita válasza:

Kedves Anita!

Örülök, hogy elindult az életmódváltás, nagyon fontos a lúgos táplálkozás, ennek részeként már jöhetnek a célzott tápanyagok is, melyekkel feldúsítod étrended.

A ciszták felszívódását a diéta és stressz ellensúlyozása mellett segíti minden reggel éhgyomorra 1dl bio nyírfanedv, ami a sav-bázis egyensúly helyreállítását támogatja. Az endometriózis és a ciszták ellen tökéltes kombináció a barátcserje, a ligetszépe olaj és az Omega3 zsírsavak, melyek természetes hormonrendezők és gyulladáscsökkentők. 

A listából azonban kimaradt a mindig javasolt Lipotrop keverék, ami kisöpri a felesleges ösztrogént a szervezetből, és a kalcium-magnézium, melyek csökkentik a méhben termelődő prosztaglandin mennyiségét, ami a menstruációs görcsöket elsősorban előidézi. Kérlek, ha lehet, akkor velük is egészítsd ki a kúrát.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita