Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Én vettem az áruházból egy fitotree kapszulát,féreghajtásra és nem vagyok tőle jól,bár szedem a vermoxot is mivel felírták lehet ,hogy a kettőt egy szere nem lehetne szedni? Köszönettel Grósz Andrea

2020-08-12
Somogyi Rita válasza:

Kedves Andrea!

A Fitotree standardizált olajkivonatai igen hatásosnak bizonyulnak, ha féregűzésről van szó. Nem szabad azonban elfelejtkeznünk a kúraidő fontosságáról, ami minimum 60 – maximum 120 nap. Mellette alkalmazhatunk egyéb kiegészítő tápanyagokat is. Például a népi gyógyászat a fokhagymát már igen régóta ismeri és alkalmazza, mint parazita, élősködő és bélféreg ellenes kivonatot. A Garlicin, szagtalan fokhagyma kivonat ajánlott fogyasztási adagja, napi 1 kapszula minimum 60- maximum 120 napon keresztül.

dióolaj ugyancsak ismert féregűző hatásáról, fogyaszthatod önmagában, vagy locsold salátádra, keverd joghurtba.

Az újrafertőződés megelőzése érdekében célszerű ilyenkor a családtagokat is megvizsgálni, ha pedig van a háztartásban kutya vagy macska, akkor őket is elvinni az állatorvoshoz. És természetesen nem felejtkezhetünk el az ágynemű, pizsama, törülköző 90°C-on történő kimosásáról, és a lakás, kéz, körmök alapos fertőtlenítése is megkerülhetetlen.

Jelen esetben elképzelhető, hogy a gyógyszeres kivonattal hamarabb tudsz eredményt elérni, mint az étrend-kiegészítőkkel. Amennyiben gyógyszer mellett továbbra is szeretnél kiegészítő tápanyagot alkalmazni, úgy arról minden esetben egyeztetned kell a kezelőorvosoddal is.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita