Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Én sajnos a változó korban vagyok, Két éve kezdődött nagyon érzékeny lettem,feszült, robbanékony ,ingerült és egy pillanat alatt robbantam,hangulat ingadozás. E mellett vannak még más tüneteim is ( pl : hőhullám, édesség iránti vágy, menstruáció elmaradása, hízás,fejfájás,szédülés) sajnos sok minden előjött a változó korral. A hangulat ingadozásomat 2 évig próbáltam le küzdeni,de nem tudtam, és orvoshoz kellet fordulnom. Június óta antidepresszánst szedek neve ( Stimuloton) most megszűntek a hangulat ingadozási problémáim. Röviden ennyi.Még napi egy gyógyszert szedek a húgysavra ( Milurit 100 mg) . két hete elkezdtem az endokrém használatát. Az lenne a kérdésem,hogy néztem a terméküket , és szeretném ki próbálni a Szerves fermentált Hialuronsav növényi eredetű tablettát, a Gambe Slim növényi koncentrátum kollagénnel és a Gold-Vit A+E Ligetszépe olaj kapszulát. Már minden féle fogyasztó tablettát szedtem, de nem volt annyira hatásos.Szeretnék a súlyomból leadni kb: 10 kg jött rám 2 év alatt, most 65 kg vagyok. Meglazult a lábam és a karom és narancsbőrös lett.A lábam hajszál eres és olyan mintha a térdem körül is duzzadt lenne, mintha hájas lenne, a súlyfeleslegtől. A lábaim amúgy nem dagadtak, csak hajszáleres és sokszor nehéz lábérzésem van, főleg melegben. A lényeg az ,hogy szeretnék a súlyomból leadni, a hormonokat szinten tartani, a narancsbőrt és a hajszálereket csökkenteni v. eltüntetni, és ha lehet feszesíteni a karom és a lábam. Ezért gondoltam a hialuron a kollagén és a ligetszépe kapszulára.Várom válaszát, hogy ezeket lehet-e együtt szedni a progeszteron krémmel és az antidepresszánssal.Szeretném elhagyni majd az antidepresszáns gyógyszert, azért gondoltam, hogy ezek talán segítenek.Miómám is van,ezt el felejtettem, nem tudom, hogy az számít v. nem. Próbáltam röviden le írni,de sajnos nem tudtam. Várom válaszát. Köszönettel : Margit

2017-11-06
Somogyi Rita válasza:

Kedves Margit!

Rögtön azzal szeretném kezdeni, hogy a mióma visszaszorításának és a hormonális egyensúly visszaszerzésének az első és legfontosabb lépése az életmódváltás. Elengedhetetlen eszközei ennek;

  • a diéta (napi 160-180gr szénhidrát tartalmú diéta)
  • a bőséges folyadékbevitel
  • a stressz-mentesítés
  • a testmozgás, és
  • mindössze csak az 5. lépcső az, hogy célzott tápanyagokkal dúsítod az étrended!

A hormonális egyensúly visszaállítását támogató étrend kiegészítők közül, a 3 legfontosabb tápanyag: az általad is kérdezett gamma-linolénsav, a Méhpempő  és a D3-vitamin. Saját tapasztalat is van: kisebb miómákat akár 40 nap alatt is zsugoríthatunk, egy napi 160-180gr szénhidrát tartalmú diétával a fenti tápanyagokkal, amit bio nyírfanedvvel is kiegészíthetünk. Ez a bioélemiszer kolloidális ásványokat tartalmaz, gyulladáscsökkentő hatású és lúgosítja a testfolyadékokat, ami hozzájárul ahhoz, hogy gyorsabban érjünk célba.

Ha egyensúlyvesztésen sikerül úrrá lenni és visszaszerezni az irányítást, akkor sok más tünet is enyhülni fog.

A Hialuronsavat és a Gambe Slim® gyógynövény koncentrátumot is nyugodtan elkezdheted a fent javasolt kiegészítőkkel együtt, és mindezekkel  életmódváltásoddal egybekötve kiváló hatást lehet elérni a bőrfeszesítés és az érproblémák kezelésében. Kúraidő: 120 nap.

A hangulatingadozások megkönnyítésére ajánlom figyelmedbe a Stress Control kivonatot, ami nem csak a stresszhez való alkalmazkodást segíti, de hormonálisan is kiegyensúlyozó hatású, ún. adaptogén növényeket tartalmaz. Ennek használata előtt kérlek, egyeztess a kezelőorvosoddal az antidepresszáns miatt. Nem ellenjavallt, de idővel elképzelhető, hogy csökkenteni kell a gyógyszer adagolásán.

És ne feledd, ezek mind csak mankók lesznek, az életmódváltás megkerülhetetlen!

Üdvözlettel:
Somogyi Rita