Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Én nem magamnak, hanem édesanyámnak szeretnék rendelni! Nagyon hosszú ideje küzd már ízületi problémákkal és állandó görcsökkel! Én az ízületi problémákra a Micellás curcuma kivonatot néztem, illetve szeretnék még aktív kollagént is hozzá! A kérdésem, hogy a kettő egy időben szedhető - e, mert sajnos gyomorfekélyes gondokkal is küzd, és nem szeretném, ha valamelyik vagy együtt a kettő problémát okozna! Köszönöm válaszod! Üdvözlettel: Ildikó

2020-06-03
Somogyi Rita válasza:

Kedves Ildikó!

Az ízületi problémákat akár kopás, akár gyulladás okozza alapkiegészítő a kollagén, a testünk elsődleges fehérjéje, amely nemcsak bőrünk, de csontjaink, ízületeink, porcaink felépítésében is részt vesz. Mellette nem felejtkezhetünk el a kurkumáról sem, hiszen kiváló gyulladáscsökkentő - és gátló tápanyag, enyhíti az ízületi gyulladásos és porckopásos panaszokat. A No Dol® micellás kurkuma kivonat  185-ször gyorsabb felszívódásra képes a hagyományos kurkuma porhoz képest.

Ezeket a tápanyagok nyugodtan lehet egymással kombinálni, és fogyaszthatóak gyomorfekély esetén is.

Néhány további tápanyagot is ajánlok a figyelmetekbe a mielőbbi javulás érdekében:

A kollagén „kistestvére”, a hialuronsav, amiből orvosi injekciók is készülnek. A fermentált hialuronsav gyulladáscsökkentő, porcképző és viszkozitást biztosító poliszacharid. Ezt érdemes kiegészíteni napi 2000mg Retard C-vitaminnal és zöldkagyló kivonattal is. A C-vitamin mindkét tápanyag biohasznosulását fokozza, de önmagában is támogatja a csontozat, porcok és mozgásszervek egészségét. A zöldkagylóban található glükozaminoglikánok (GAGsegítik az új porc termelődését, egyúttal védik a meglévő porcállományt, segítséget nyújthatnak  a porcok felépítésében, az ízületi nedv mennyiségének termelésében, a csontok stabilizálásában és a csontsűrűség növelésében.

Az állandó görcsök ellen pedig sokat tehetünk, ha ügyelünk a magnézium bevitelre. Ehhez célszerű olyan kivonatot választani, ahol a magnéziumion aminosavas kelát kötésben van benne. Ilyen például a Chela-Mag B6® , mely magnézium-biszglicinátot tartalmaz. Magas biohasznosulással, sejtszintű felszívódással bír, nem halmozódik fel a szervezetben, nem okoz hasmenést, fogyasztása biztonságos. 

Gyomorfekéllyel kapcsolatban a kiemelésre kattintva olvashatsz bővebben. Elképzelhetőnek tartom, hogy az itt felsorolt tanácsok között találtok olyat, ami anyukád számára is hasznos lehet. 

Üdvözlettel:

Somogyi Rita