Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita. Én most ismerkedem a termékekkel. Nem nagyon tudok eligazodni,mit is rendeljek. Nekem műtötték a bal térdemet porcleválással 2 éve, az idén pedig a jobb térdemet keresztszalag szakadással. Mind a két térdem kattog és fáj. Gyógytornára járok, néha a bal csípőm is gyengébb a sok tehermentesítéstől. Kérdésem mit ajánlana, hogy enyhüljön a tünetem. Válaszát előre is köszönöm. Zsuzsi

2017-09-17
Somogyi Rita válasza:

Kedves Zsuzsi!

Pont most délben kaptam egy elégedett vásárlói visszajelzést egy félmaratont futó fiútól (ide kattintva tudod elolvasni a tapasztalatait), aki pár héttel a verseny előtt sérült le, és még az orvosa is azt javasolta, hogy ne induljon a várva várt versenyén. De hát ugye egy sportember sohasem adja fel, így elkezdte az alábbi kombinációkat fogyasztani, és nem csak, hogy rajthoz állt, de előkelő helyezést is elért.

Neked is azt javaslom, hogy gyógytornád és kiegyensúlyozott vegyes táplálkozásod kiegészítéseként, az alábbi tápanyagokat kombináld, egy 3 hónapos kúra keretében:

  1. ÍZÜLETI KENŐANYAG - Szerves Új-zélandi zöldkagyló

    Hatóanyagai (glükozaminoglikánok) ízületi nedvet termelnek, amik segítenek a térdfájdalmak és ropogások, kattogások megszüntetésében, a porcok felépítésében. Hozzájárulnak az új porc termelődéséhez, egyúttal védik a meglévő porcállományt.

  2. ÍZÜLETEK ELLENÁLLÓKÉPESSÉGE, DEFORMÁCIÓ - Szerves, Fermentált Hilauronsav

    A hialuronsav a glükozaminoglikánok legaktívabb formája, amely a porcok belső szerkezetében található, így felelős a porcok rugalmasságáért és azok ellenálló képességéért a deformációval szemben. Gyulladáscsökkentő, és lengéscsillapítóként funkcionál, ami eltávolítja a gyakran savas természetű végtermékeket is, amelyek a porckopás következtében keletkeznek, hogy így is enyhítse az ízületi fájdalmat. Mint antioxidáns, védi az ízületeket a szabad gyökök pusztító hatásától is. Nem véletlen, hogy a hialuronsavat közvetlenül a térdbe is szokták injektálni, bár az ilyen kezelés nagyon drága, és gyakran meg kell ismételni a természetes lebomlás miatt.  
  1. PORCÉPÍTŐ - Folyékony 3000mg hidrolizált kollagén

    A hialuronsav mellől nem hiányozhat a kollagén nevű fehérje sem, hiszen olyanok, mint két testvér. A porcban és a bőrben is a kollagén a kitámasztó rost, míg a hialuronsav a kitöltő molekula. A kollagén a  porcok 67% -át alkotja, zselés anyagával hálószerűen védelmezi és táplálja azokat. Ebben a folyékony verzióban mind az 5. típusú kollagén megtalálható, így nemcsak a porcépítőként számíthatunk rá, de erősíti a szalagokat (a szalagok 100%-ban kollagénből épülnek fel) a csontokat, és az ínakat is.

A kiemeléseken keresztül tovább is tudsz olvasni!

Szeretettel: Somogyi Rita