Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Én már az orvosokban nem nagyon bízom, volt pár rossz tapasztalat, persze jó is de az felháborító, hogy hónapokat kell várni egy vizsgálatra és akkor se derül ki semmi, sajnos már jártam így párszor. Ha az embernek baja van nem hónapok múlva szeretné megoldani és addig szenvedni. Biztos az lenne hogy elküldenek tükrözésre ahol nem derülne kis semmi és még kellemetlen a vizsgálat is. Én nem szeretnék hónapokat várni, pláne most mindenhol szabadságolások vannak tuti, hogy csak szeptember októberre kapnék időpontot, és addig mit csináljak? Tudom hogy diagnózis nélkül nehéz de gondoltam kipróbálnám a papaya italukat, jókat olvastam róla, mert ez akkor úgy tűnik hogy valami reflux féle. Arra még mit ajánlana van esetleg jobb is a papaya italnál? Egyébként azóta jobb a helyzet de még nem az igaz de nem szeretnék hónapokig így maradni. Köszönettel

2017-07-13
Somogyi Rita válasza:

Kedves Niki!

Igen sajnálatos, hogy a kivizsgálások lassan haladnak, de az nem megkerülhető, hiszen diagnózis hiányában nem tudunk mi sem célzott kiegészítőket, és tudatosabb életmódváltást ajánlani.

Amíg nincs diagnózis, természetesen fogyaszthatunk olyan erjesztett papaya koncentrátumot, ami nagy mennyiségű hasznos bélbaktériumot és enzimeket tartalmaz.

Életmódunkon is változtathatunk, pl.: kizárhatunk 3 olyan élelmet, amik góckeltőek és ez a glutén, a cukor és a tej. Egy biztos, ezen összetevők kizárása nagyban javította refluxos és emésztőrendszeri panaszokkal küzdő vendégeim életminőségét.

A papaya koncentrátum mellett naponta szopogass el, két szem No acid tablettát, ami szerves ásványokat és erjedést gátló növényi kivonatokat tartalmaz.

Hasznos lehet még a bélflóra egészségének támogatása prebiotikus rostanyagokkal, melyet nagy dózisban találunk meg a Cotifibra bélradír  ivótasakjaiban. Ezt a terméket reggel éhgyomorra kell fogyasztani, kúraszerűen legalább 60 napon át. A benne található prebiotikumok  a hasznos bélbaktériumokat kolonizálják, sokasítják. Ha a hasznos bélbaktériumok mennyisége nő a bélflórában, az hatást gyakorol az immunrendszer egészségére, a gyulladások visszaszorítására, a tápanyagok hatékonyabb felszívódására, és nem utolsó sorban az emésztőrendszer egészét restaurálja.

Fontos szerepet kap a folyadékbevitel és a rendszeres testmozgás is! Ne feledd, életmódváltás és étrend-kiegészítők együtt hoznak csak változást, mindez nem választható ketté!

Üdvözlettel:
Rudolf Rita