Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita. Én is ahogy oly sokan, véletlenül leltem erre az oldalra.Jó ideje kínoz a diszkomfort érzés, ami a gyomorra vezethető vissza. Bal oldalon, a bordaív alatti égő érzés. Időnként hányingerrel párosulva.Több évvel ezelőtt volt gyomortükrözésem, akkor reflux volt a diagnózis, és elkezdte a doki szedetni velem az Emozult. Ahogy fent említettem ez sok éve volt, és azóta szedtem a készítményt, de úgy döntöttem, hogy abbahagyom és egy szelídebb gyógymódot keresek, már csak azért is, mert a vas értéke egy kontroll vérvétel alkalmával, éppen, hogy alulról veri a 4- es értéket és a protonpumpagátlók akadályozzák a B vitaminok felszívódását. Abbahagytam az Emozul szedését, és mit mondjak, irgalmatlan erővel fokozódott a gyomorégés, ekkor elkezdtem inni a Papaya enzimet, úgy felénél tartok a flakonnak. Napi 30 ml, de ettől meg olyan irgalmatlan hasmenésem van, hogy ihaj. A gyomorégés finomodott,nem olyan rossz a helyzet, de ez a hasmenés, hát..... Mit egyek mit javasolsz? Üdv: Eszter

2020-08-31
Somogyi Rita válasza:

Kedves Eszter!

A szintetikus gyomorsav csökkentő készítmények a már megtermelt gyomorsavat semlegesítik, hatásuk átmeneti, és nem a kiváltó okot szünteti meg. A kiváltó ok, ugyanis a szerves ásványi anyagok hiánya, melyekkel a szervezet savakat köt meg.

Ha az ásványi anyag raktár üres, akkor a gyomor lúgot, szódabikarbónát termel. Mivel az ásványok feladatuk teljesítése során elhasználódnak, folyamatosan és kielégítő mennyiségben kell bevinnünk őket a szervezetbe, többnyire bázisokban gazdag táplálkozás vagy étrend-kiegészítők útján.

Ha ilyen helyzetben szintetikus savlekötő szereket szedünk, azzal gátoljuk vagy csökkentjük ugyan a gyomor savtermelését, de egyúttal természetesen a fontos bázistermelést is, így újabb ördögi kör veszi kezdetét.


A No Acid természetes savlekötő tabletta  remek alternatívája lehet a szintetikus savlekötőknek, azonban azt fontos tudni, hogyha gyógyszeres kezelés alatt állunk, a gyógyszert saját felelősségünkre nem hagyhatjuk el, hanem az adag csökkentését, az esetleges természetes alternatívákkal való helyettesítését mindig egyeztetni kell a kezelőorvossal. Nagy valószínűséggel a gyógyszer elhagyása már önmagában is hasmenéshez vezetett volna, ezért a továbbiakban arra kérlek, hogy egyeztess orvosoddal, és beszéld át vele a tennivalókat. Érdemes lehet újabb kontroll vizsgálatot végezni, esetleg Helicobacter tesztet is végezni.

Nem tudom, hogy a papaya koncentrátumot az előírásnak megfelelően, azaz 2 részletben fogyasztottad-e, ha esetleg nem, akkor ezen kérlek, változtass.

Mellette kezdj bele egy bélflóra építő kúrába a Ferzym® bélflóra ampullával, több évig tartó gyógyszeres kezelés miatt nagy valószínűséggel szükséged is lehet rá.

Mindenképpen várom visszajelzésedet, amint sikerült egyeztetni orvosoddal.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita