Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Én írtam pár napja a bőrbetegséggel kapcsolatban az olaj használatáról. Valóban a feketekömény olajra gondoltam, elnézést hogy kihagytam, először a termékhez írtam, utána másoltam be ide :) Azt megkérdezhetem hogy miért nem lehet kicsinek adni? Illetve kérdésem lenne még a kenderolaj, az külsőleg nagyon jó hatással van a bőrére. Azt használhatjuk? Belsöleg is? Köszönöm. Üdvözlettel : Ági

2018-07-09
Somogyi Rita válasza:

Kedves Ági!

Az ajánlásokat az Európai Unióban az EFSA szabályozza. A fekete köménymag olaja  azért nem ajánlott belsőleg gyerekeknek 12 éves kor alatt, mert nincs megegyezés a napi adagot illetően, amit a timol tartalomhoz kötnének, így ez, még évekig így lesz.

Természetes, hogy minden Omega3 zsírsavat tartalmazó olaj segítségetekre lesz, így a kendermag olaj  is. Sőt a kendermagolaj D- és E-vitamin tartalmával, és egy Omega6 zsírsavval a gamma-linolénsavval is hozzájárul a panaszok enyhítéséhez. Ugyanakkor azt javaslom, hogy a lenmagolajról se mondjunk le, mert annak kiemelkedően magas az alfa-linolénsav tartalma. Ezeket az olajokat felváltva is alkalmazhatjátok, külsőleg és belsőleg is!

Üdvözlettel:
Somogyi Rita