Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Előző válászát köszönöm. Sokat tanultam belőle. Új kérdésem az, hogy a 119 mg-os mikronizált Ginkgo bilóbára vonatkozik. Szeretném a véleményét kérni erről. Amit elolvastam az nagyon biztató, de esetleg vannak mellékhatásai? Ön az előző válaszban 60 mg-ost említ. Úgy látom ez szinte 2x erősebb. Viszont rámfér egy kis élénkülés. Mit ajánl? Üdvözlettel Bartha Ágnes

2018-09-19
Somogyi Rita válasza:

Kedves Ágnes!

Az előző üzenetemben említett 60 mg-os Gingko biloba, csak egy példa volt a standardizált hatóanyagok fontossága mellett.

Az Erbavita Gingko biloba tabletta viszont nem csak standardizált, de mikronizált is, így jelen pillanatban a legjobb választás, ha Gingko kivonatot keresünk.

Minden tablettában 119mg Ginkgo biloba kivonatot találunk, standardizált 17.85 mg ginkgoflavonoid tartalommal, mely a levelek hatásért felelős fő hatóanyaga. A kivonat serkenti a vérkeringést, így az agy vérellátása is javul, amely hozzájárul a koncentráció és a kognitív funkciók javulásához. A kivonatnak nincs ismert mellékhatása, arra azonban mindenképpen szeretném felhívni a figyelmed, hogyha esetleg antikoagulánst (véralvadásgátló) vagy trombocitagátlót szedsz, akkor a termék alkalmazása előtt fordulj tanácsért kezelőorvosodhoz.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita