Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Elnézést azt elfelejtettem megkérdezni, hogy mi a különbség a máriatövismag lisztjük és a mikrotablettázott silymarin közt? Nekem javasolták ezt a mikrotablettázottat naponta 1 mokkáskanálnyit de nem találom sehol a neten hogy mennyi hatóanyag van benne vagy pontosan mi ez. Igaz a lisztnál sem látom hogy mennyi máriatövis van benne. Örültem hogy por alakban is van ilyen mert nem szeretnék állandóan kapszulát szedni. Bár nem tudom melyik hatásosabb nekem ezt az őrleményt javasolták Köszönettel

2021-11-16
Somogyi Rita válasza:

Kedves Zsófia!

A máriatövismag tabletta esetén pontosan tudjuk, hogy mennyi a hatóanyagtartalom (és mivel standardizált, ezért minden tablettában ugyanannyi a hatóanyag): 160 mg szilimarin (a máriatövis fő hatóanyaga) tablettánként, és kolinnal is dúsított (85 mg tablettánként). A máriatövist és a kolint együtt gyakran nevezik májkomplexumnak vagy lipotrop keveréknek. Együtt hatékonyabban gátolják a májban történő zsírlerakódást, támogatják az epe és az egész emésztőrendszer egészségét, és a kolin fokozza a szilimarin biohasznosulását is.

A máriatövismaglisztnél a hatóanyagtartalmat nem tudjuk pontosan megmondani, és az sem biztos, hogy minden kanállal ugyanannyit fogsz bevinni.

Ezért, ha az élettani hatások miatt fogyasztjuk, akkor egy standardizált hatóanyagtartalmú tablettával jobban járunk.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita