Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Elnézést azt elfelejtettem megkérdezni, hogy azok a lisztek amiket ajánlott régebben vettem olyanokat és azzal készítettem pl. rántást, palacsintát de azoktól még inkább felfúvódtam, sokat kellett szellenteni főleg a hajdinaliszttől. Ön szerint ez miért lehet? Pedig elvileg egészséges lisztek. A másik hogy valaki ajánlotta hogy minden reggel éhgyomorra egy fél citrom levét egy csésze melegvízbe téve és mézzel összekeverve kell meginni és mióta ezt issza semmi baja nincs, nem kapja el a vírusos betegségeket sem, a gyomorbántalmai is megszűntek. Önnek erről mi a véleménye?

2015-10-08
Somogyi Rita válasza:

Kedves Rita! A melegvizes citromos víz nagyszerű ötlet, hogy támogassuk az emésztőrendszerünket. Akárcsak a napi rostbevitel és a napi folyadékbevitel megemelése, az egyszerű szénhidrátok redukálása, a heti rendszeres testmozgás,… és így tovább. Egyik sincs meg a másik nélkül. Mindezeket együtt kell alkalmazni. Hogy sikeres-e ez a praktika azt mindig az egyén egyensúlyvesztése határozza meg. Amennyiben ételallergiára gyanakszunk, úgy nem, de semmi vesztenivalónk nincs. :)

Ha a gluténmententes ételek is felpuffasztanak, akkor az utalhat arra, hogy a kevés a hasznos bélbaktérium a bélflórában, kevés a növényi cellulózt bontó baktériumok mennyisége, vagy kevés az emésztő enzim. Ennek kivizsgálása azonban orvos feladata, várjuk meg a diagnózist. Üdvözlettel: Rudolf Rita