Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Elnézést a levelemből kimaradt, hogy olvasgattam hogy még mi okozhat ilyen tüneteket és vashiányt és B12 vitamin hiányt is olvastam. Mondjuk azt nem tudom hogy nekem az van-e de ha esetleg elkezdenék szedni ilyen vitaminokat is és még sincs egyikből se hiányom akkor ártanák a szervezetemnek? Néztem hogy a chela vas kapszulájukban mindkettő megvan, igaz nem tudom hogy a mennyiség elég-e pl a B12 ből ami benne van? Ahogy néztem egy új vaskapszulájuk van, én még a régit ismertem gondolom ez az új jobb? Az összetevők szerint végülis ugyanaz csak B6 vitamin nincs benne. Várom válaszát köszönettel:Évi

2021-05-04
Somogyi Rita válasza:

Kedves Évi!

Elsősorban, továbbra is a korábbi tanácsomat tudom megismételni, bemásolom ide is Neked: a rendszeres testmozgás, a tudatos táplálkozás és a folyadékbevitel hatással van szemeink egészségére és a vérnyomásra is. 

A Szerves vas kapszula a Chela-Ferr® Fortehez hasonlóan aminosav-kelát formában tartalmaz bioaktív vas-biszglicinátot, több folsav került bele és C-vitaminnal is dúsított. Ebből a szabadalommal védett vasból pontosan annyi fog felszívódni, amennyire szüksége van a szervezetnek, nem tudod túladagolni, nem halmozódik fel a szervezetben. A B12-vitamin vízben oldódó vitamin, a fogyasztási javaslatot- kúraidőt betartva ugyancsak nem tudod túladagolni. 

Ezért, ha úgy érzed, szeretnél belevágni a kúrába, alapvetően nincs akadálya, de a vasszintet könnyen tudod ellenőriztetni egyszerű laborvizsgálattal is.  

Üdvözlettel:

Somogyi Rita