Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Elkezdtem a himalája só ivókúrát (másfél liter ásványvízbe fél kg só: ebből egy teáskanál kb 2 db vízben éhgyomorra). A kúra 5. napján lehetséges, hogy pont azok a tünetek, ami miatt a kúrát elkezdtem, azok a tünetek most felerősödhettek? Vagy más miatt van ez most. Köszi a válasz.

2019-02-05
Somogyi Rita válasza:

Kedves Kati!

Azt nem írtad pontosan, hogy milyen tüneteket tapasztalsz, illetve milyen tünetek miatt kezdted el alkalmazni a himalája sós  ivókúrát.

Általánosságban azonban azt tudom mondani, hogy igen, előfordulhat - mint minden olyan kúránál, ami szervezeted saját tisztítómunkáját fokozza -, hogy az első napokban felerősödnek azok a tünetek, amelyek miatt belekezdtünk a kúrába. Tipikus jelenség például, hogy az ember puffad, és az fokozódik, vagy van egy bőrpanasza, ami felerősödik ilyenkor. Ez egy természeti törvény, nem kell megijedni, a tapasztalatok alapján 7-10 nap múlva ezek a tünetek fokozatosan enyhülnek. Ugyanakkor Te is tehetsz ezért, hogy gyorsuljon ez a folyamat, azzal, hogy megemeled a napi folyadékbeviteled!

Fontosnak tartom megjegyezni, azt is, hogy sajnos még mindig tombol az influenzavírus, így ha hányingert, izomfájdalmat, esetleg lázat tapasztalsz, és ez nem múlik, esetleg rosszabbodik, akkor kérlek, minél hamarabb fordulj orvoshoz, mert ilyen tünetek nincsenek összefüggésben a sósvizes ivókúrával, mely egyébként, egy igen szelíd módszer.

Természetesen várom visszajelzésed.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita