Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita elfelejtettem írni kérdezte hogy mekkora az epekő. Elvileg ez új volt hogy először adenomat írtak akkor 2 db 3 mm-es volt. majd teltek az évek nőtt és mára 1 db 9mm-es van, azt mondták összenőtt, viszont a mostani vizsgálaton meg azt mondták hogy epekő. Hát nem tudom ők se tudják szerintem eldönteni azért fordultam már Önökhöz. Ha az orvos se tudja mi az pontosan ott már bibi van :) Azt mondták ne foglalkozzak vele (szokás szerint) de én szeretnék és nem szeretném hogy ott legyen és azt sem hogy az epehólyagot kivegyék (mert elvileg a doktornő szerint csak úgy lehet megszabadulni a kőtől) szerintem máshogy is lehet és az epehólyag odavaló ha nem muszáj nem kéne kivenni szerintem vagyis mások szerint sem ahogy olvasgattam ezután a neten. A 9 mm-es egyébként nagynak számít? Terhességnél okozhat gondot bármi is az epekő vagy adenoma? Jó lenne ha el lehetne tüntetni onnan:) Köszönettel:Niki

2019-02-21
Somogyi Rita válasza:

Kedves Niki!

Ha az orvosi diagnózis során a szakorvos még nem látta indokoltnak a műtétet vagy egyéb beavatkozást, akkor étrended reformálásával és célzott kiegészítőkkel lehetőséged van az epekő természetes zúzására. Ehhez a legelső lépés, hogy májkímélő étrendet tartasz, ahol az egyszerű szénhidrátok redukálása a legfontosabb lépés. Vele párhuzamosan pedig elkezdesz több folyadékot és rostot magadhoz venni. Mindhárom cselekvés nagyon fontos, akkor is, ha adenoma a diagnózis.

A korábbi beszélgetésünkben ajánlott célzott tápanyagok (lecitin kapszula, kolinnal dúsított szerves máriatövis kivonatés az olyan hidegen sajtolt olajok is, mint a lenmagolaj)segítséget nyújthatnak mindehhez.

Terhesség esetén csak akkor okoz gondot az epekő, és az adenoma, ha azok nőnek – de ez ellen van a cselekvési terv – vagy akkor, ha azokat a magzat nyomni fogja, de ezt előre megjósolni nem lehet.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita