Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Elég sok kérdést és választ elolvastam, volt is olyan, ami hasznos a problémámra, de talán jobb, ha direktben kérdezek. 57 éves vagyok, a legnagyobb gondom a testsúlyom, amihez társul - életkoromnál fogva - egyéb más is. Csaknem az egész életemet végigdiétáztam (családi örökség a testalkatom), sokáig sikerrel, azaz tudtam tartani a súlyomat, de egy ideje már nem megy - és megmondom őszintén, bele is fáradtam (a férjem bármennyit ehet, nem hízik és szereti a magyaros konyhát ....) Akkor találtam erre az oldalra. Szívesen megszabadulnék a súlyfeleslegemtől (ami nem kevés!), és a valószínűleg ebből adódó gondoktól is: kezdődő zsírmáj, a szükségesnél magasabb húgysavszint, és ízületi problémák (térdfájdalmak, illetve Haglund-sarok). A változókorba lépve sokkal kevesebbet alszom, és azt is nyugtalanabbul. A nyár elején rendeltem GambeSlim-et, Diurerbe italkoncentrátumot, Lipo+ sűrítményt, szerves króm és Hepaplus tablettát. Közérzetem sokkal jobb, a térdfájdalmaim enyhültek, fogyás nincs, illetve a haskörfogatom sem csökkent. Tudom, következetesnek kell lenni és mindent betartani. Sajnos, nekem a folyadékbevitellel vannak gondjaim, a 20 kg-onkénti 1 l vizet képtelen vagyok teljesíteni, még a nyári melegben, amikor kívánja is az ember a folyadékot, szinte egész nap a vécén ültem - ami most a munkámból adódóan (nem tudok akkor vécére menni, amikor kell) szinte teljesíthetetlen. Azt szeretném megtudni, hogy ezen gondok ismeretében tudnál-e egy személyreszabott termék listát és napi szedési útmutatót ajánlani, talán egy precíz rendszerben, amit szakember állít össze, könnyebben eligazodom, mint ide-oda csapongva az egyébként jobbnál jobb termékkínálatban. Reménykedem, hogy ez egyúttal újabb inspirációt is jelenthet. Köszönettel és üdvözlettel: Vica

2019-09-08
Somogyi Rita válasza:

Kedves Vica!

Sajnos a képlet pofon egyszerű. Aki fogyni szeretne, annak 160 -180 grammra kell csökkentenie a napi szénhidrátfelvételét, és meg kell növelnie a rostok bevitelét. Különösen akkor, ha a tünetek között már a zsírmáj is szerepel!  

Valóban többet kell inni, és, ha nem is megy azonnal a 20 kilogrammonkénti 1 liter víz, magadhoz képest szépen-lassan legalább hetente fél decivel többet javasolt fogyasztani a sikerek érdekében, hogy legalább az átlag 2-2,5 liter meglegyen. Ez a tudatosság a magas húgysavszint miatt is nélkülözhetetlen!

Az ülő munka mellett el kell kezdened a rendszeres testmozgást is. Ha ezek az alapok nem teljesülnek, sajnos nem lesz, aki segít rajtad. Az étrend-kiegészítők ugyanis önmagukban nem képesek az életmódbeli reformok megváltására. Csakis akkor tudnak segíteni, ha Te is elindítod az alapok változtatását. Főként úgy, hogy ezeket a panaszokat a változó kor tovább erősítheti.

Ma már számos szénhidrát csökkentett étrenden élő csoporthoz csatlakozhatunk, jobbnál jobb receptekért. Nyilván le kell cserélni az alapanyagokat szépen, fokozatosan, de ennek a diétának természetesen nem kell kínszenvedésnek lenni. Nem is jó, ha az. Ha egyedül nem megy, el kell menni egy dietetikushoz, akivel rendszeres kapcsolatot tartasz, és ezt a tüneteid tükrében kérlek, hogy mielőbb tedd is meg!

Amiben én tudok segíteni:

Javasolt étrend-kiegészítők

  • Zsírmáj – a szénhidrát csökkentett diéta mellett (a zsírmáj leggyakoribb kiváltó oka a túlzott szénhidrátfelvétel). A Hepaplus articsóka kivonat kúráját mindenképpen folytasd tovább, amit egészíts ki Máriatövis kivonattal is. Szedj hozzá legalább napi 2000mg C-vitamint , ugyanis hihetetlen erővel támogatja a májat.
  • Mozgásszeri panaszok, húgysav - (a diéta mellett többet kell inni és mozogni, annak érdekében, hogy a húgysavszint csökkenjen)
    A Puridren® gyógynövényes főzet itatja magát. Készíts belőle napi 1,5 liter hígítást, hogy sikeresen növelhesd általa a folyadékbevitelt, illetve annak összetevői kíméletesen átmoshassák a kiválasztó szerveket, és csökkenjen a salakanyag terhelés. Ez az ital az anyagcsere folyamatokat is gyorsítja.
  • Súlyfelesleg – a diéta kiegészítéseként növelni kell a rostbevitelt, ehhez minden reggel éhgyomorra fogyassz 1 tasak Cotifibrát, ami 7000mg prebiotikus rostanyagot tartalmaz. Ez a rostanyag támogatja az egészséges vércukorszintet is, tehermentesíti a májat, javítja az immunválaszokat, illetve hozzájárul a hasi körtérfogat csökkentéséhez is.

Legalább a 120 napos kúrákra rendezkedj be. És szépen lassan kezd el az életmódbeli változtatásokat is. Meglátod meg lesz az eredmény sem fog elmaradni.

Én pedig visszavárlak az első 30 nap végén, hogy hol tartasz, hogy érzed magad és mit sikerült elérni.
Sok sikert a változáshoz!
Somogyi Rita