Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Elég nagy súlyfeleslegem van sajnos. Tudom, hogy az én hibám valahol, mert nem figyelek oda rendesen az étkezésekre. Szerintem nem eszem sokat, de rendszeresség az egyáltalán nincs benne, össze-vissza eszek vagy nem eszek, ahogy épp időm van rá. Sajnos az én életem nem habostorta, iszonyat nehéz mindenben helytállnom. A munkám is hajtós, a gyerekek kisiskolások, velük is rengeteget foglalkozom, ráadásul a szüleim is betegek, ők is egyre több segítséget várnak tőlem. Visszatérve, igazából szerintem nem eszem sokat, látom, hogy más nők dugig jóllaknak, mégsem híznak. Miért lehet ez, valami genetikai dolog, amit el kell fogadnom? Egyideig megszállottan jártam aerobikra, még otthon is tornáztam, de elvette a kedvem, hogy amíg mások fogynak és csinosodnak, nálam alig látszik változás. Akadna valami olyan javaslatod, ami másnak már bevált? Köszönöm, Mártonné Andrea

2015-10-08
Somogyi Rita válasza:

Kedves Andrea!

Felesleges másokhoz hasonlítanod magad, hiszen nem tudhatod, hogy amikor nem látod őket, mi mindent tesznek meg azért, hogy csinosak, fiatalasok legyenek, miközben azt mondják, pacalt esznek pörkölttel, félkiló fehér kenyérrel és mégsem híznak. Érdekes az a kutatás is, amit a minap olvastam: bebizonyosodott, hogy a „jó étvágyú” vékony emberek csak azt hiszik, hogy a genetikai adottságok miatt tartják a súlyukat – valójában egyszerűen kevesebbet esznek. Viszont azzal a kevéssel is nagyon jóllaknak, így ők azt gondolják, és azt is kommunikálják, hogy az a mennyiség, amit megesznek, sok.

Próbáld csak ki: rágd meg a falatokat jó alaposan (akár számolhatod is: 32-szer). Te is megtapasztalhatod, hogy jóval több időbe telik így megenni a tányérodból az ételt, a falatok pedig „bébipapi” állagúvá válnak a szádban.

Miért jó ez?

kalory-emergency.jpgEgyrészt, mert jót tesz az emésztésednek, amely már a szájban elkezdődik azzal, hogy jól megrágod, és nyállal ellúgosítod a falatokat. Másrészt, körülbelül 15 percnyi falatozgatás után üzenetet küld a gyomor az agynak, hogy tele a has. Amikor nagy falatokban, rágás nélkül küldöd le az ételt, jóval több kalóriát eszel meg, és az emésztőrendszer is küszködik vele. Alapos rágással kevesebb kalória jut be, és könnyed az emésztés.

Szeretném, ha visszajönne a kedved a rendszeres mozgáshoz, ez ugyanis alapvető. Annak érdekében, hogy látványosabban fogyj a Kalory Emergency® tablettát ajánlom, amit kimondottan azok számára fejlesztettek ki, akiknél nehezen indul be a fogyás, mert hajlamosak a hízásra, folyton rohannak, rendszertelenül esznek.

Gyógynövényes, biztonságos készítmény, amely 4 mankóval támogat a célodban úgy, hogy a folyamatosan egy úgynevezett zsírégető zónában tartja a szervezeted! Üdvözlettel; Rudolf Rita