Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Egyik kérdezőnek adott válaszai alapján vásároltam üzletükben termékeket, döntésemhez kérek megerősítést. Autoimmun alapú pajzsmirigy alulműködésem van, amire szedek gyógyszert. Volt pajzsmirigyműtétem is, de a teljes pajzsmirigyet nem távolították el. Epekő miatt epeműtéten is átestem (10 éve), az epehólyagom eltávolították. Mindehhez társul reflux, és kezelt nyombélfekély, kissé magas vérnyomás. A koleszterinem rendszeren magas, legutóbb 8 felett. Eddig még nem voltam hajlandó rá gyógyszert szedni. Van egy kis májzsírosodás is. Bármit teszek, eszek, jönnek rám a kilók. Önöknél kurkuma 500 mg-ot vettem, ebből szedek egyet, és Gold-Lecityna 1200-ből kettőt/nap.Ezek mellett még szedek napi egyszer Omega-3-at, és Béres koleszterein kontrollt (bár utóbbit most éppen szüneteltetem) Kérdésem, jó-e így az étrendkiegészítés, az adagolás, és kúraszűen (ha igen meddig), vagy állandóan szedjem-e a termékeket. Köszönettel és üdvözlettel: Ildikó

2016-07-08
Somogyi Rita válasza:

Kedves Ildikó! Az étrend-kiegészítőket kúraszerűen kell alkalmazni, a kúraidők között pedig szüneteket kell tartani, vagy ez idő alatt egyéb kiegészítő csomagra váltani. Én a magas koleszterin, az epehólyag hiánya, a májzsírosodás és a nyombélfekély miatt is, a májat méregteleníteném. Ehhez pedig máriatövis kivonatot és articsóka kivonatot javaslok együtt fogyasztani (linkek alatt ott van miért), méghozzá mindkettőből 3x1 –et. A reflux és az autoimmun pajzsmirigyműködés, diétát és életmódváltást követel meg. E nélkül teljesen felesleges az étrend-kiegészítők alkalmazása is. Nagyon nagy szükség van ásványi anyagokra, melyek a savakat kötik meg, és nagyobb dózisban fogyasztott szerves szelénre és szerves cinkre, melyek a pajzsmirigy hormonokat építik fel.

A kurkuma és a lecitin adagját emeld 3*1-re!

A fogyáshoz ebben az esetben még szigorúbb, következetesebb étrend és életvitel szükséges. Nem csak a könnyen emészthető, alacsony szénhidrát tartalmú ételek fogyasztása, de annak technikája is meghatározó.
1. alapos rágás – a tökéletes emésztés a szájüregben kezdődik, ez nagyon meghatározó, nem csak a fokozott anyagcsere, de a savtöbblet szempontjából is. Minden egyes falatot rágjunk pépessé lenyelés előtt, hogy már a szájban ellúgosítsuk az ételt.
2. napi 5-6 étkezés – nagyon fontos az egyenletes vércukorszint miatt, ilyenkor tartozódunk zsírégető zónában. Ugyanakkor az inzulincsúcsok kivédése a májat is tehermentesíti, aki több szemetet semlegesít ilyenkor, mi pedig annál karcsúbbak és egészségesebbek leszünk.
3. egyszerre ne egyél többet, mint az ökölbe szorított kézfejed – a legfontosabb szabály a mértékletesség. Az, hogy naponta többször eszünk keveset, nem biztos, hogy elég információértékkel bír az adag tekintetében, pedig ez meghatározó a siker szempontjából.
4. igyunk 20 kilógrammonként 1 liter vizet – mivel testünk 70%-a víz, és az anyagcsere folyamatok döntő többsége ennek a vizes közegnek a segítségével megy végbe, egyáltalán nem mindegy mennyi vizet iszol. Sokszor önmagában csak a napi vízadag megemelése súlycsökkenést idéz elő.
5. mozgás –ha tetszik, ha nem a testmozgás még mindig a leghatékonyabb szénhidrát anyagcsere serkentő módszer. Miközben mozogsz, széndioxidot lélegzel ki, azaz lúgosítasz.
Rudolf Rita