Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Egy véletlen vezetett a FitoTree - parazita és gombaölő kapszula oldalára. A problémám, hogy hetek óta gyulladt és dagadt a nyelvem és a szájpadlásom (fognyomok látszanak rajtuk). Ez a gyulladás a fájdalom, égő érzés és ízérzékelés-zavar mellett újabban éjszakai keserű szájízzel jár együtt. A nyelvemről vett kenet laborvizsgálata baktériumra negatív, gombára a vizsgálat még folyamatban van. Erre a problémára próbáltam keresni, mire a Google egy másik cég más termékét hozta fel, amit viszont annak weboldala alapján "átverős" terméknek gondoltam. Alternatívaként viszont előkerült a FitoTree - parazita és gombaölő kapszula. A panaszok enyhítésére különféle szájnyálkahártya-gyulladást mérséklő szereket használok, melyek azonban az okot nem kezelik. A szájszárazság okozásával összefüggésbe hozható gyógyszereimet már elhagytam, egyelőre sikertelenül. Van néhány papilloma is az egyik talpamon - lehet, hogy van összefüggés a szájnyálkahártya problémák és a papillomák között? Kérdésem továbbá, hogy elképzelhetőnek látod-e, hogy a szájnyálkahártya gyulladások hátterében parazita-, vírus- vagy gombafertőzés áll? Megfelelőnek tartod-e a FitoTree - parazita és gombaölő kapszulával történő kezelést mind a szájnyálkahártya, mind a talpi papillomák kezelésére? Üdvözlettel: Zoltán

2022-06-19
Somogyi Rita válasza:

Kedves Zoltán!

A nyelv és a szájpadlás gyulladását okozhatja valóban fertőzés, de akár B-12 vitaminhiány is, lehet, hogy éjszaka rágod esetleg a szádat, amiről nem tudsz, de a keserű szájíz miatt az is lehet, hogy refluxról van szó. Ezért, ha a kivizsgálás már folyamatban van, megvárnám annak az eredményét, hiszen akkor tudunk célzott kiegészítőt javasolni, amennyiben tudjuk a kiváltó okot.

Amennyiben valóban gomba vagy vírus okozza a panaszokat (és ezt az orvos fogja neked megmondani, én ugyanis nem diagnosztizálhatok, és az általad leírtak önmagában, amint azt láthatod, nem is lennének elegendőek a diagnózis felállításához), akkor igen, a Fitotree mikrobaölő kapszula  jó választás a fertőtlenítéshez. Mellette pedig fontos, hogy a bélflóra egészségét is támogassuk, valamint, ha a C-vitamin bevitelünket  is növeljük, akkor még hamarabb lehetünk túl a fertőzésen.

Amennyiben refluxról van szó, ajánlom figyelmedbe Patrik kollégám témában készített videóját

A talpadon lévő papillomák ecseteléséhez bátran alkalmazd a Fitotree cseppet.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita