Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Egy újabb kérdéssel fordulok hozzád. 44 éves vagyok, heti 2-3-szor sportolok, mégis 20 kg túlsúllyal rendelkezem. Többször megpróbáltam ezen változtatni, de valamiért nem tudok lefogyni, mindig megáll a fogyás pár kg után. Szerintem az étkezésemen már nem sokat kell változtatnom. 4-5-ször étkezem naponta, igyekszem sokat inni. Kerülöm a fehér liszből készült ételeket. Szeretnék tanácsot kérni, hogy mivel tudnám segíteni a fogyókúrámat? Én leginkább a hasamon vagyok elhízva, lehet, hogy ez is jelez valamit. Üdvözlettel: Ildikó

2018-12-03
Somogyi Rita válasza:

Kedves Ildikó!

A hasi úszógumiktól megszabadulni a szénhidrátbevitel csökkentésével, a rostbevitel növelésével, a bélflóra egyensúly megteremtésével, és a máj tehermentesítésével lehet. Ezért, ha hasi tájékon van a súlyfelesleged eme 4 dologgal, vagy egyikével biztos gond van. A napi szénhidrátbevitelt 200-220 grammra kell csökkenteni, ha ekkor sem indul be a fogyás, akkor terheléses cukorméréssel meg kell nézni, nincs-e a háttérben inzulinrezisztencia (hasi úszógumikat növeszt az esetek 90%-ban), amikor ezt a napi CH-bevitelt 180-200 grammra kell visszahúzni.

Az étrended egészítsd ki prebiotikus rostokkal, ami nagy dózisban található a Cotifibra bélradírban. Ez gondoskodik a rostpótlásról és a bélflóra egyensúlyról is. A máj tehermentesítésére használd a Hepaplus Articsóka kivonatot. Ha pedig a folyadékbeviteled egy része sav-bázis egyensúlyt szabályzó itóka, akkor még tovább fokozhatod testsúlycsökkentő diétád eredményességét.

Olvass tovább a kiemeléseken keresztül, és rendezkedj be 120 napos kúrára.

Sok sikert kívánok hozzá!
Somogyi Rita