Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Egy évvel ezelőtt műtét során eltávolították a pajzsmirigyem jobb lebenyét. Azóta L-thyroxin 50-et kell szednem naponta egyet. Bár a labor eredményeim mindig referencia tartományon belül vannak, a testsúlyom nagyon ingadozó, csak sportolással és alig evéssel tudom azt elérni, hogy ne hízzak.Cukrot, fehér lisztet egyáltalán nem fogyasztok. A termékeiteket nézegetve találtam a Fucus barna alga tablettát. A kérdésem az lenne, hogy az én esetemben alkalmazható-e ez a készítmény? Válaszod előre is köszönöm, Zsuzsa

2017-03-02
Somogyi Rita válasza:

Kedves Zsuzsa!

Jód tartalmú étrend-kiegészítők használata előtt – mint amit a Barna alga tabletta is tartalmaz – mindig ki kell kérni az orvosod véleményét, mert amíg alulműködő pajzsmirigynál használhatjuk, addig autoimmun eredetű alulműködés esetén nem javasolt a fogyasztása. Mivel neked eltávolították a pajzsmirigyed jobb lebenyét, kezelőorvosoddal feltétlen egyeztetned kell.

Fontos tápanyagok a pajzsmirigy egészsége szempontjából a szerves szelén, a szerves cink és a D3-vitamin. Ezekről a kiegészítőkről se feledkezz meg!

Üdvözlettel; Rudolf Rita