Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita!!! Egy éve küzdök hajhullassal, már en sem tudom mi az oka. Szinte mindent szedtem és semmi nem segít. Most mariatovist is szedek, hátha segít kicsit. Pajzsmirigyre szedek letroxot 75mg, szerves szelent, forcapilt, már mondták lehet hormonális hajhullasom van. Ebben szeretném kikérni a tanácsod. Hormonális hajhullasra tudnál ajánlani valamit ami segít??? Válaszod előre is koszonom.

2017-11-05
Somogyi Rita válasza:

Kedves Katalin!

Nos, a hajhullás az pont egy olyan tünet, aminek millió egy kiváltó oka lehet. Ezért célzottan is akkor tudunk segíteni, ha ismerjük ezen kiváltó okokat.

Leggyakrabban tápanyaghiány a gond és ilyenkor Bio Silica® kivonatot ajánlunk, szerves vassal

Második kiváltó ok a stressz, ami egyébként tovább növeli a tápanyaghiányt, ezért ebben az esetben stressz-oldó adaptogén kivonatokat is adunk a Bio Silica® mellé, (ez egyébként adaptogén lévén a hormonális egyensúly megteremtésében is segítségedre lehet) és azt sörélesztővel is kiegészítjük.

Harmadik gyakori kiváltó ok valóban a pajzsmirigy nem megfelelő egészsége, itt általánosan 3 tápanyagra van szükség (független, hogy alul- vagy felülműködő, esetleg autoimmun eredet-e) szerves szelénre, szerves cinkre és D3-vitaminra.

És ott vannak az egyéb hormonháztartással kapcsolatos kiváltó okok, amikor nagyszerű segítség a gamma-linolénsav, ami a ligetszépe olaj kivonatban található meg nagy mennyiségében.  Ez a zsírsav egyébként is hozzájárul a haj, a bőr és a körmök egészségéhez, szépségéhez.

Egyszóval sokféle kiváltó ok lehet, és bár a kiegészítőket kombinálhatjuk egymással, és természetesen külsőleg is használhatunk hajhullási elleni sampont és hajcseppeket, mindezek mellett életmódváltásra is szükség van, pl,.: tudatosabb táplálkozásra és bőséges folyadékbevitelre. Minden felsorolt termékről részletesen tudsz olvasni, ha a szövegben elhelyezett linkre kattintasz.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita