Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Egy családtagomnál clostridium difficale-infekciót állapítottak meg. Gyógyszerrel ellátták, de nem mutat jelentős javulást. Véleményed szerint van-e a problémára megoldás étrend-kiegészítők alkalmazásával, ill. mi a javaslatod a probléma megoldására? Köszönöm: Piroska

2018-10-09
Somogyi Rita válasza:

Kedves Piroska!

A Clostridium difficile okozta hasmenés kiváltó oka a bélflóra egyensúlyának felborulása, ezért az immunrendszer 70%-át biztosító bélflóra restaurálásánál kell kezdeni. Nagyon fontos a kezelőorvossal történő együttműködés és indokolt esetben természetesen a gyógyszeres kezelés is, de legalább annyira fontos az egyén táplálkozása és életmódja a gyógyulásban, hiszen az, az egészséges bélflórán múlik.

Fogyasszunk több rostot, kezdjük a reggelt psylliummal, ismerkedjünk meg a kölessel,hajdinávalquinoával együnk friss zöldségeket és kerüljük a tejet, fehér cukrot, fehér lisztet, zsíros és fűszeres ételeket, mert ezek csak a kórokozó szaporodását támogatják. Növeljük a folyadékbevitelt és még a rendszeres kézmosás is kötelező a javulás érdekében!

A tápanyagok közül nagyon hasznos a prebiotikus rostanyagokat koncentráló Cotifibra bélradír, a Ferzym® névre hallgató szinbiotikum  és a természetes parazitaölő kivonatokat egyesítő Fitotree kivonat, melyekkel kiegészíthetjük a megreformált étrendet.

Sok sikert kívánok a kúrához!

Üdvözlettel:

Somogyi Rita