Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Édesapámnál magas koleszterinszintet diagnosztizáltak, egyéb betegsége nincs. Szeretném megkérdezni, hogy milyen étrend-kiegészítőt ajánlana a számára? Köszönettel:Szilvia

2018-09-01
Somogyi Rita válasza:

Kedves Szilvia!

A koleszterinszint csökkentés összetett feladat. Étrendi és életmódbeli változásokat követel tőlünk. Édesapádnak így a rendszeres testmozgás, a bőséges folyadékbevitel, az élelmi rostokban gazdag minőségi táplálkozás, a cukros ételek és italok feladása, illetve a testsúly normalizálása mind-mind feladata, hogy sikereket zsebelhessen be. Mindezek mellett jöhetnek azok a tápanyagok, melyek támogatják a koleszterin és a vérzsír csökkentését, illetve védik a szív- és érrendszert.

Az első legfontosabb tápanyag ilyenkor a máj – és az epe méregtelenítésére ható articsóka kivonat, ami az egyik legsikeresebb természetes koleszterinszint csökkentő 1950 óta. Az articsóka feldolgozása során keletkező cinarinnak köszönhetjük mindezt, ami nem csak csökkenti a koleszterin felgyülemlését a májban, de az epén keresztül növeli a koleszterin lebontását és kiválasztását is. Ily módon az articsóka e kettős tulajdonságával támogatást nyújt helyesen kezelni az emelkedett koleszterinszintet.   

Amivel ezt érdemes kiegészíteni, azok az Omega zsírsavak. Az egyik a Gold Omega3® kapszula, ami nagy dózisban tartalmaz EPA és DHA zsírsavakat, a másik az alfa-linolénsav (ALA), amit nagy mennyiségben, a lenmagolajban  találunk meg. Fogyassza őket együtt életmódváltása mellett, legalább 3 hónapos kúra keretében, édesapád.

A kiemeléseken keresztül, tovább tudsz olvasni.

Sok sikert kívánok a kúrádhoz!
Somogyi Rita