Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita, édesanyámnak sokat fáj a feje egy ideje, kicsit jobban érszűkülete van,mint kellene így 62 évesen. Lehetséges,hogy éjszaka nem kap elég oxigént az agya, ennek a vizsgálatnak a végeredményére várunk már csak. Érdeklődnék, milyen olyan megfelelő étrendkiegészítőt tudnál ajánlani, amit anyukám érzékenyebb epeje és bélrendszere is tolerálja. Egyébként visszeres is a lába,de azt is kivizsgálták, műteni nem kell. Köszönöm előre is jótanácsod. A stresszt nem kezeli jól,ezt tudjuk :)

2019-08-22
Somogyi Rita válasza:

Kedves Anita!

Amíg nem rendelkezünk pontos diagnózissal, addig nehéz megtalálni a megfelelő kiegészítőt. Ugyanis a fejfájás hátterében sok minden megbújhat: mozgásszegény életmód, folyadékhiány, rossz tartás okozta izomgörcs, esetleg kevés, vagy rossz minőségű alvás, de igen, okozhatja a stressz is.

Étrend-kiegészítők közül az Omega3 zsírsavak   adagolása, valamint a magnézium bevitel  enyhítheti a tüneteket. A Ligetszépe olaj kapszulában  linolénsav és gamma-linolénsav szükséges a szervezet normál működéséhez, a fenilalanin nevű hatóanyag pedig fájdalomcsökkentő hatásáról ismert.

A mikronizált ginkgo biloba kivonat értágító hatással bír, míg az ázsiai gázló  serkenti az agyi vérkeringést. Akár ezek is hasznos kiegészítők lehetnek anyukád számára.

Ha pedig stressz, akkor nem felejtkezhetünk el a Stress® Control, adaptogén gyógynövényeket tartalmazó kivonatról sem.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita