Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Édesanyámnak az egyik veséjén cisztát találtak. Erre milyen terméket ajánlanak? Köszönöm válaszát! Üdv.: Hajni

2018-01-08
Somogyi Rita válasza:

Kedves Hajni!

Szerencsére a veseciszták a legtöbb esetben tünetmentesek, és könnyen kezelhetők. Az első és legfontosabb, amit meg kell fogadnia édesanyádnak, hogy bőséges folyadékbevitelről gondoskodik a nap folyamán, ezzel is serkentve a vese normális, egészséges működését. A második, a megfelelő stressz kezelés, amihez válasszon személyre szabottan megfelelő módszert, mint amilyen a rendszeres testmozgás, a meditáció, vagy éppen a jóga. A ciszták hátterében ugyanis sok esetben pszichoszomatikus okok is állnak.

A diétának és a testmozgásnak is óriási szerepe van a gyógyulásban. A diéta elkerüli a fehér lisztet, fehér cukrot tartalmazó élelmiszereket és tiltja feldogozott élelmiszerek, illetve a tej fogyasztását. Az étrend könnyen emészthető, magas rosttartalmú és kiemelkedő tápanyag tartalmú élelmiszerekből álljon.

Ezek után lehet a kiegyensúlyozott vegyes étrendet feldúsítani, olyan célzott tápanyagokkal és növényi kivonatokkal, amelyek felgyorsítják, és elősegítik a gyógyulási folyamatokat.

Ilyen, ha már stresszel kezdtem az adaptogén gyógynövények, melyeket a Stress® Control kivonat egyesít. Az összetevők segítik a szervezet szélsőséges fizikai és szellemi terheléséhez való alkalmazkodást. Harmonizálják belső elválasztású mirigyeink, valamint az immunrendszerünk működését. Amennyiben arra van szükség lelassítják a túlműködő, miközben felgyorsítják az alul működő szerveinket.

A másik hasznos kiegészítő a Bio Nyírfanedv, melynek összetevői lúgosítják a testfolyadékokat. Hatóanyagait sejtszinten képes átadni, tehermentesíti a májat (ami meghatározó a vesék egészségének szempontjából!), és természetes gyulladáscsökkentők, ami nélkülözhetetlen a gyógyulási folyamatokhoz. 40 nap alatt a ciszták méretét a felére képes csökkenteni. Ehhez súlyosabb esetekben napi 1 üveget szoktam javasolni, 5 részletben elfogyasztva, enyhébb esetekben pedig minimum 1dl mennyiséget minimum 40 napon át, minden reggel éhgyomorra.

Mellettük javaslom még a a DIUREBE® forte vesevédő, salaktalanító tablettát. A DIURERBE® forte tabletta, a népi gyógyászat 6 legismertebb, és legrégebben alkalmazott vizelethajtó, vesetisztító és nyiroktisztító gyógynövény koncentrátumából készült. 

Sikeres kúrát kívánok!

Üdvözlettel:
Somogyi Rita