Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Édesanyám magas koleszterin- és triglicerid szinttel küzd, a VLDL és az LDL koleszterint szintje is magas, valamint a karbamid és a glukóz szintje is. 2db 500ml-es Hepa Detoxot fogyasztott el tavasszal, a májértékei rendben vannak. Olvastam az egyik blogbejegyzésében, hogy a béta-glükán, az omega-3 és az articsóka kapuszula együttes használata segít a koleszterinszint csökkentésében, valamint a fekete fokhagyma és a króm tabletta is. A többi érték is rendeződni fog ezen kapszulák fogyasztásával? Hogyan szedje ezeket és meddig? A kapszula anyaga nem irritálja a gyomrot és a beleket? Válaszát előre is köszönöm!

2022-09-20
Somogyi Rita válasza:

Kedves Hedvig!

Valóban, ezek a tápanyagok hozzájárulhatnak a normál koleszterinszinthez, de azt is biztosan olvastad a blogbejegyzésben, hogy itt az életmód is megkerülhetetlen. A megfelelő étrend összeállításához érdemes lehet dietetikus segítségét is, és persze mozogni se felejtsünk el!

A blogbejegyzés végén leírt „cselekvési tervet” ajánlom figyelmetekbe, ezt bemásolom ide is a biztonság kedvéért.

  1. "Indítsd a reggelt 1 kapszula béta-glükánnal (lehetőleg éhgyomorra vedd be).
  2. Reggeli- ebéd és vacsora vegyél be 1 kapszula Mega Omega-3 kapszulát!
  3. Ebéd és vacsora előtt kb. fél órával következik 1-1 kapszula articsóka (de ha megvolt elégedve a Hepa-Detox koncentrátummal, akár azt is fogyaszthatja még tovább, abban is van articsóka).

Ezekből a tápanyagokból tarts 120 napos kúrát, majd következik 1-2 hónap szünet. Amikor szünetet tartasz, fogyassz fekete fokhagymát (ebéd és vacsora közben 1-1 kapszula) és krómot  (ebéd után 1 tabletta)."

A magas karbamid szint a vese elégtelen működésére utalhat. Vesetámogató, vízhajtó gyógynövényeket koncentrál a Diurerbe tabletta  (és a Vese meridián tea). Azt azonban fontos tudni, hogyha vesetámogató kúrába kezdünk, ahhoz elengedhetetlen a bőséges folyadékfogyasztás.  

Az emelkedettebb glükózszint alapvetően kezdődő vércukor egyensúlytalanságra utal (persze, itt sem mindegy, hogy mikori volt a mérés, mennyire emelkedett, stb. egy terheléses cukorvizsgálat többet mondana, ezt érdemes a háziorvossal egyeztetni).

Biztos vagyok benne, hogy az orvos is javasolt kezelést, így ha anyukád gyógyszert szed, orvosi kezelés alatt áll, kérlek, minden tápanyagot beszéljetek meg vele is.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita